Afbeelding
Foto: Baroniegemeenten

Dit jaar werden 1.500 garageboxen en 2.500 opslagboxen gecontroleerd

Door: Monique Jansen Algemeen

ZUNDERT – Ruim 1.500 garageboxen en 2.500 opslagboxen in negen gemeenten zijn dit jaar geïnspecteerd op duistere zaken. De gemeenten Zundert, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Etten-Leur trekken hierin samen op in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.

Controleurs van de gemeente, politie en douane bezochten 1.518 garageboxen, 279 opslagbedrijfslocaties en 10 selfstoragelocaties met 2.500 opslagboxen. Deze acties hadden groot succes. Inspecteurs namen harddrugs en grondstoffen voor GHB in beslag. Ook werden vuurwapens, hennepgerelateerde goederen (kweektenten en lampen) en sportauto’s in beslag genomen. Ook vond men vuurwerk en 66 flessen lachgas. De politie arresteerde vier personen. Verder werd een situatie voor illegale bewoning beëindigd.

Transacties

De gezamenlijke acties hadden meerdere doelen. Naast het beëindigen van criminele activiteiten kregen verhuurders ook tips over bijvoorbeeld het opstellen van een huurcontract en het veiliger maken van afgesloten terreinen. Ook informeerden controleurs hen over de verhuurregels. Zo mogen er geen zaken worden gedaan zonder identiteitsbewijzen en moeten transacties altijd via de bank verlopen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief