<p>V.l.n.r. Danielle Verhelst, Philip Nelemans en Lieke Martens.</p>

V.l.n.r. Danielle Verhelst, Philip Nelemans en Lieke Martens.

(Foto: Bij de Nonnen)

Zundert krijgt straks haar eigen wijnclub

ZUNDERT - Een wijnclub bestond nog niet in Zundert, dus besloten wijnliefhebbers Philip Nelemans, Lieke Martens en Danielle Verhelst er zelf een op te richten: Wijnclub Zundert. Door corona heeft hun plan enige vertraging opgelopen maar ze hopen komende maand van start te gaan.


Danielle is twee jaar geleden vanuit Breda naar Zundert verhuisd en vroeg aan Lieke, die in dezelfde wijk woont, of er een leuke club was om lid van te worden, buiten een sportvereniging en het corso. “We houden beiden van wijn en dachten dat er misschien een doelgroep zou zijn om een wijnclub te starten,“ legt Lieke uit. Binnen een mum van tijd waren er al tien geïnteresseerden. Het drietal wilde eigenlijk afgelopen oktober beginnen met een proef bijeenkomst maar die ging niet door vanwege covid-19. Nu hopen ze in februari te starten.


Samen organiseren

“De bedoeling van de wijnclub is dat je niet alleen nieuwe wijnsoorten leert kennen maar ook iets van wijnen leert,” benadrukt Lieke. Philip vult aan: “Het is een product dat een bijdrage levert aan gezelligheid.” Ze willen niet dat de bijeenkomsten enkel door henzelf worden georganiseerd maar door alle leden van de wijnclub. “Het is de bedoeling dat het door iedereen gedragen wordt,” maakt Philip duidelijk. “Bij de eerste bijeenkomst vragen we aan iedereen wat hun wensen zijn zodat we daar rekening mee kunnen houden. Het plan is om iedere laatste donderdag van de maand samen te komen.” De organisatoren willen het programma zo divers mogelijk maken door een gevarieerd jaarplan samen te stellen. Lieke vult aan: “We willen de leden stimuleren om steeds weer nieuwe contacten aan te gaan om zo ze uit hun comfortzone te laten stappen.” Verder wil het drietal verschillende wijnhuizen uitnodigen en eventueel naar wijnhuizen toegaan om zo meer wijnen te ontdekken. Gastsprekers kunnen uitgenodigd worden om een proeverij te verzorgen waar deelnemers van de wijnclub na afloop eventueel nog wijnen kunnen kopen.


Wijn pairing

Philip Nelemans en Pieter van Agtmaal hebben met Bij de Nonnen een echt wijnrestaurant in handen met zo’n veertig speciaal wijnen op de kaart. Het is voor hen dan ook geen uitdaging als hun gasten zeggen: ‘Schenk maar iets in’. De vele verschillende soorten bieren zijn volgens hen hip. “Op een laagdrempelige manier willen wij wijn ook hip maken, voor jong en oud. Iedereen is dan ook welkom,” nodigt Philip uit. Er zijn ook plannen om af en toe een wijn pairing te organiseren aangezien de bijeenkomsten plaats gaan vinden in zaal De Refter van restaurant Bij de Nonnen. “Smaak van wijn kan altijd anders zijn,” benadrukt Philip. “Daarom willen we kijken naar hoe we diverse gerechten kunnen combineren met verschillende wijnen. Zeg dus zeker niet bij voorbaat dat je niet van rode wijn houdt, want wellicht wordt je wel verrast. Wijn komt niet zomaar tot stand. Er zit zoveel ambacht en kunde achter,” sluit Philip af. 

Vind je het ook leuk om met andere wijnproevers op zoek te gaan naar nieuwe wijnen, kennis en kennismakingen? Aanmelden kan nu al via wijnclub@bijdenonnen.nl of www.bijdenonnen.nl. Vooralsnog zal de proefbijeenkomst plaatsvinden op 24 februari 2022. 

&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief