Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Ontdekkingsreis langs sport- en cultuuraanbod voor kinderen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Kinderen in de gemeente Zundert ontvangen deze week de nieuwe ‘Sjorsboekjes’ van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Hiermee kunnen ze ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het vijfde schooljaar op rij dat de Gemeente Zundert het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van badminton en turnen tot schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen leerlingen uit het speciaal- en basisonderwijs in de gemeente Zundert ook dit jaar weer vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij hen past. Zonder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.

Eerste exemplaar

Wethouder Twan Zopfi reikte woensdag het eerste exemplaar uit aan Liv, leerlinge van groep 6 van basisschool De Wegwijzer in Achtmaal. Zij heeft de kleurwedstrijd gewonnen en haar tekening prijkt op de kaft van het Sjorsboekje. Bij de uitreiking waren eveneens aanwezig Tim Groeneveld, beweegcoach basisonderwijs van Buurtsportcach Zundert, mascotte Ben Bizzie en schooldirecteur Jos Verpalen. “Het is belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen meedoen met sport en cultuur,” zegt wethouder Twan Zopfi, portefeuillehouder Sport. “Onze buurtsportcoach helpt daar bij en stimuleert zoveel mogelijk kinderen om te ontdekken welke sport bij hen past.”

Inschrijven

Leerlingen van het speciaal onderwijs krijgen het boekje thuisgestuurd. Basisschoolleerlingen krijgen het op school mee naar huis. “Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen in contact te brengen met sport en cultuur,” aldus buurtsportcoach Tim Groeneveld. “Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 26 januari via www.sjorssportief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het aantal inschrijvingen van vorig jaar weten te overtreffen.” Vorig jaar waren er meer dan 300 inschrijvingen. Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn initiatieven van de Gemeente Zundert in samenwerking met de sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Surf voor meer informatie naar www.sjorssportief.nl en www.buurtsportcoachzundert.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief