Foto: Addo Sprangers

Bestuurlijke controles Zundert leiden tot vondst gestolen gereedschap

ZUNDERT - In Zundert, Etten-Leur en Oosterhout werden dinsdag verschillende adressen gecontroleerd. Deze bestuurlijke controle had betrekking op in totaal 39 adressen en werd uitgevoerd door de gemeenten in samenwerking met de politie.


In Zundert werden zes locaties gecontroleerd. Hierbij werd in een pand aan de Bredaseweg gestolen gereedschap gevonden en een persoon op verdenking hiervan aangehouden. In Oosterhout werd op vier locaties gecontroleerd. Hier werd illegale bewoning geconstateerd waarop gehandhaafd wordt. In Etten-Leur werden in totaal 29 locaties gecontroleerd. Hier werden echter geen misstanden aangetroffen.

Samenwerking

De gemeenten Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen en Geertruidenberg, werken in deze acties samen als het Baronie Interventieteam (BIT). Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan als politie, Douane en Belastingdienst. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief