Afbeelding
Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Nieuwbouwproject De Roskam officieel van start

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Met het boren van de eerste paal in de grond heeft wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, woensdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwproject De Roskam in Zundert.

Het was de eerste paal van de meer dan honderd palen die de komende tijd maar liefst 25 meter diep de grond in gaan en die, samen met zo’n 600 kuub beton, de fundering zullen vormen van het nieuwbouwproject dat bestaat uit 21 appartementen een horecaruimte. Wethouder Patrick Kok toonde zich meteen bescheiden over zijn rol bij de aftrap van het project. “Men heeft mij laten zien hoe het werkt. Boren op die diepte luistert heel nauw, dus ik heb misschien een metertje mogen boren. Leuk om te doen, maar ieder zijn vak.”

Foodbar

Het nieuwbouwproject telt zoals gezegd 21 appartementen. Qua prijs zitten deze tussen de 3,5 ton en 7 ton. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht aan voornamelijk senioren. De bewoners van de appartementen beschikken straks per appartement over een aan het complex grenzende privéparkeerplaats én een elektrische deelauto. Een stukje verder, deels op de huidige parkeerplaats, is er straks nog steeds volop openbare parkeerruimte op een terrein dat breder wordt dan voorheen. Projectontwikkelaar Maas-Jacobs heeft de voor aan de Molenstraat gesitueerde horecaruimte reeds verhuurd aan de Zundertse ondernemers Philip Nelemans en Pieter van Agtmaal, bekend van restaurant Bij de Nonnen, verderop in dezelfde straat. In de nieuwe horecaruimte komt straks onder de noemer Millstreet’s Foodbar een laagdrempelige foodbar waar onder meer ‘fingerfood’ en cocktails op de kaart zullen komen. “Sinds vier jaar zitten we in Bij de Nonnen, dit wordt ons tweede kindje,” aldus Nelemans en Van Agtmaal. “Waar we met Bij de Nonnen echt de culinaire kant op zijn gegaan, wordt Millstreet’s Foodbar als een soort brasserie weer meer voor de Zundertenaren.”

Enthousiast

Kris Maas, directeur-eigenaar van Maas-Jacobs, is zelf ook enthousiast over het initiatief. “Voor ons was een terugkeer van horeca op de plek van het voormalige hotel De Roskam ook een voorwaarde. Het was leuk om hierbij op zoek te gaan naar een passende invulling. Wij willen leven in de straat houden. De Molenstraat heeft de voorbije jaren een geweldige impuls gekregen. Je ziet steeds meer fietstoeristen en bezoekers die echt naar Zundert komen om te winkelen. De horecaruimte is in principe geschikt voor twee zaken. Het is nu één zaak geworden. Heel mooi dat die jongens het aandurven om hier iets nieuws op poten te zetten.”

Dialoog

Het zijn woorden waar wethouder Patrick Kok zich alleen maar in kan vinden. “Met dit project keert de dynamiek in het kloppend hart van Zundert terug. Dat heeft het dorp ook nodig. Ik ben vooral ook blij dat de dialoog rond het nieuwbouwproject zo goed is verlopen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn geen zienswijzen ingediend en ook de vergunningen waren snel rond. Alles is heel voorspoedig verlopen. Wat dat betreft heeft iedereen zijn beste beentje voorgezet.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief