Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Raadslid Louis van den Broek ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ZUNDERT - Op donderdag 24 maart ontving Louis van den Broek een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenteraad. Hij stopt als gemeenteraadslid na een periode van 12 jaar. De uitreiking was tijdens het afscheid van de gemeenteraad. Die avond namen ook 7 andere raadsleden afscheid.

Louis van den Broek is sinds 2010 fractievoorzitter van CDA Zundert en raadslid voor deze partij. Hij heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad. Daarin vervulde hij ook de rol als plaatsvervangend voorzitter, bij afwezigheid van de burgemeester of tijdens onderwerpen waarbij de burgemeester zelf verantwoordelijk was. Hij heeft bijdragen geleverd aan belangrijke onderwerpen in Zundert, zoals Strategische Visie Zundert 2025 en het vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied. Burgemeester Vermue over het vertrekkend raadslid: “Louis van den Broek heeft op een beschouwende wijze altijd een zeer verbindende rol binnen onze raad vervult. Als burgemeester waardeer ik daarbij in het bijzonder zijn inzet als vice-voorzitter van onze gemeenteraad. Zowel binnen als buiten de raadsvergaderingen.”

Afscheid gemeenteraad

Op donderdag 24 maart nam de gemeenteraad over de periode 2018-2022 afscheid. Dit volgt na de verkiezingen van 16 maart. Naast Louis van de Broek komen ook 7 andere raadsleden niet meer terug in de raad. Dit zijn Bas Arnouts en Fred Pauldanus van de VVD, Freya Ruiter Nouws van het CDA, Leezan van Wijk van D66, Ad van Exsel en Ine Timmers van Dorpsbelangen en Linda Jorissen- Oomen van OPZ.

Installatie van de gemeenteraad

Op woensdag 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Dit gebeurt tijdens een speciale raadsvergadering. Ook worden dan de nieuwe portretten van Koning Willem-Alexander en Koning Maxima onthuld. Mieke van Zundert maakte deze portretten. De raadsvergadering start om 20.00 en is te volgen via https://zundert.notubiz.nl/


Charles van Campenhout



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief