<p>Beeld van Van Gogh Live in 2018.</p>

Beeld van Van Gogh Live in 2018.

(Foto: Charles van Campenhout)

Popfestival Van Gogh Live weer in aantocht

ZUNDERT - In Zundert vindt op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni het gratis jaarlijkse popfestival Van Gogh Live weer plaats. Dat betekent twee dagen vol bijzondere en opvallende popmuziek, van Zunderts talent tot internationale namen.


Van Gogh Live wordt gehouden op het Vincent van Goghplein in Zundert. Gelegen op deze sfeervolle en culturele locatie, naast de protestantse kerk, het standbeeld van Vincent en Theo van Gogh én het nieuwe wooncomplex Tantes Van Van Gogh is het festival méér dan alleen muziek. Het is ook een plek om elkaar te ontmoeten, te feesten, goed te eten en te drinken en natuurlijk te genieten. Dit natuurlijk allemaal in de zomerse sferen van de maand juni.

Line-up

De line-up is momenteel nog niet compleet, dus er zijn nog wat verrassingen binnenkort. Wel is het bekend dat vanaf zaterdag 19.00 uur Mount Mono en Ginless er spelen. Mount Mono is geïnspireerd door southern rock. Laatstgenoemd gezelschap heeft, met bassist Xam Hanegraaf en drummer David Ravivo binnen de gelederen, haar roots deels in Zundert liggen. Voor zondag staat Fleur op het programma. Fleur staat garant Franstalige yéyé die je meeneemt naar het Frankrijk van de jaren ’60, terwijl Het zondagprogramma wordt aangevuld met Spulpein, een markt waar lokale ondernemers en creatievelingen te vinden zijn.

Beloftes en gevestigde namen

Van Gogh Live wordt al meer dan twaalf jaar georganiseerd. In het verleden hebben dan ook al heel wat namen het podium mogen betreden. Bekende namen, zoals de Nederlandse beatgroep The Kik, mocht het festival in 2018 al verwelkomen. Maar juist ook voor opkomende namen fungeert Van Gogh Live als een podium en springplank. Zo stond in 2018 Blackwave op het podium, een naam die inmiddels is terug te vinden op grote festivals als Werchter.

Zomer van Zundert

Van Gogh Live is een initiatief van Stichting Popcollectief Zundert (PocoZ). Het is onderdeel van de Zomer van Zundert waar naast PocoZ ook stichting Rotor van de partij is. De Zomer van Zundert is een verzameling van activiteiten rondom het thema kunst, cultuur en muziek. 

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief