Foto: Jeanne van Oosterhout

Aanbouw IKC Rijsbergen officieel geopend

RIJSBERGEN - Het Integraal Kindcentrum (IKC) in Rijsbergen is uitgebreid met twee extra lokalen om tegemoet te komen aan het grote leerlingenaantal. De gemeenteraad heeft in de zomer van 2020 hiervoor 500.000 euro beschikbaar gesteld.


In aanwezigheid van het schoolbestuur SKOR, het bouwteam, leerlingen en docenten, opende wethouder Johan de Beer (portefeuillehouder Onderwijshuisvesting) afgelopen week officieel de aanbouw.

Enorme vraag

Het IKC werd in december 2017 in gebruik genomen. In juli 2020 heeft de gemeenteraad 500.000 euro beschikbaar gesteld om de uitbreiding van het gebouw mogelijk te maken. In 2021 is de aanbouw gerealiseerd. De Gemeente Zundert is verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting. “In Rijsbergen is er een enorme vraag naar onderwijs en opvang,” vertelt wethouder Johan de Beer. “De extra lokalen zijn daarom een must voor de school én de kinderopvang. Daarom ben ik blij dat we in de gemeente hier werk van hebben gemaakt, zodat we de juiste faciliteiten kunnen bieden voor goed onderwijs en opvang”.

Extra ruimte

Het Integraal Kindcentrum in Rijsbergen biedt ruimte aan school, tussenschoolse opvang (TSO), kinderopvang en logopedie. “Nu is er extra ruimte voor alle kinderen en personeel én ruimte om met elkaar het gebruik van het gebouw te optimaliseren. Dat doet zijn naam De Plaetse eer aan: de plaetse is één ruimte die alle gebruikers samen delen,” aldus Ivo Witte, secretaris van stichtingsbestuur SKOR. Vanuit die IKC-gedachte heeft er een herverdeling van lokalen plaatsgevonden tussen Kober Kinderopvang en de Sint Bavoschool.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief