Foto: Sandra Smits

Titel VV Wernhout als eerbetoon aan overleden Rudo Gommers

WERNHOUT - Nog drie punten had VV Wernhout zondag nodig om het kampioenschap in de Vierde Klasse B binnen te halen. Met een 2-0 overwinning op het bezoekende Rimboe, dankzij doelpunten van Maikel Zagers, deed de Wernhoutse ploeg wat zij moest doen en schreef zij geschiedenis: voor de eerste keer in haar clubhistorie promoveert VV Wernhout naar de Derde Klasse. De titel werd opgedragen aan - hoe kan het ook anders - Rudo Gommers, de hoofdtrainer van VV Wernhout die aan het begin van dit seizoen op 46-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.


Het kampioenschap maakt het nodige los in Wernhout. Niet in het minst bij Joost Anthonissen. Na het overlijden van Rudo Gommers werd de assistent-trainer gevraagd diens taken over te nemen. Met als uiteindelijk resultaat een titel. “Hoe ik erop terugkijk? Eigenlijk komen alle clichés bovendrijven. Natuurlijk ben ik trots. En ondanks dat het een beetje dubbel is, voel ik ook blijdschap. Het is ongelofelijk wat de gasten in deze selectie gepresteerd hebben: promotie naar de Derde Klasse, een niveau waarop deze club nog nooit heeft gespeeld. Zonder dit uit te spreken, hebben de jongens zich na de dood van Rudo het doel gesteld om kampioen te worden. Rudo was een mensenmens en dat is doorgesijpeld in alle geledingen van de vereniging. Iedereen stond hier altijd al klaar voor elkaar, maar nu werd er overal nog een stapje méér gezet. Dat heeft ervoor gezorgd dat de vereniging is blijven draaien.”

Eigen kracht

Volgens Joost Anthonissen is VV Wernhout dit seizoen vooral van haar eigen kracht uitgegaan. “Ook toen het kampioenschap in zicht kwam, zijn we oprecht niet zo heel lang aan het rekenen geweest. We kijken van wedstrijd naar wedstrijd en zien wel of het komt, wanneer het komt of helemaal niet komt. De focus lag op wat we als team zelf kunnen doen. Alleen daar heb je invloed op. De titel als doel doelstellen als eerbetoon aan Rudo is één ding, maar het moet ook niet tegen je gaan werken. Dat is gelukkig nooit gebeurd. In het voetbal kan natuurlijk van alles gebeuren. De wedstrijd tegen Rimboe was op voorhand natuurlijk niet zomaar gewonnen, maar we hadden wel alle vertrouwen in een goed resultaat. Vooraf vroeg ik me af of de jongens gespannen zouden zijn, maar dat viel me eigenlijk wel mee. Buiten energie leveren en hard werken moet je ook genieten van de wedstrijd, en dat zag je bij ons zeker terug.”

Heerlijke uitdaging

Hij roemt zijn 37 selectiespelers. “Zij hebben de knop omgezet en hun verdriet aangegrepen om beter te gaan voetballen. En zo heeft iedereen er een steentje aan bijgedragen. Onze voorzitter stond uit nood ook drie keer per week op het trainingsveld om het tweede elftal te trainen. Voor mij is het alleen maar een voorrecht om hier onderdeel van te mogen zijn.” Al is achterover leunen er voor Joost Anthonissen voorlopig zeker nog niet bij. “We hebben nog drie wedstrijden te gaan en willen het seizoen zo goed mogelijk eindigen. Maar het is zeker leuk om al vooruit te kijken naar volgend seizoen, met wedstrijden tegen bijvoorbeeld VV Schijf en VV Zundert. Jan Hereijgers junior, mijn neef en ook oud-trainer van VV Wernhout, wordt er hoofdtrainer. De Derde Klasse is een heerlijke uitdaging waar we graag voor gaan. Het is voor ons de eerste keer op dat niveau. We kunnen alleen maar leren volgend jaar.”

Positieve flow

Clubvoorzitter Jan Hereijgers hoopt persoonlijk vooral dat VV Wernhout komend seizoen het verblijf in de Derde Klasse zal weten te continueren. Aan de huidige selectie zal het niet liggen. “Alle spelers hebben een aantal weken al aangegeven gewoon bij VV Wernhout te willen blijven. Er komst straks nog wat aanvulling vanuit de jeugd en ook het tweede elftal is van een dusdanig niveau dat we een vrij constante groep hebben. Het tweede kan zelfs nog kampioen worden.” Zelf is hij naar eigen zeggen heel rustig gebleven onder het behalen van de titel door de hoofdmacht van VV Wernhout. “Al dragen we de herinnering aan Rudo Gommers natuurlijk al het hele seizoen met ons mee. De beslissing om Joost hoofdtrainer te maken is mooi in de plooi gevallen. Hij heeft het goed opgepakt, maar dat geldt voor de hele vereniging. Er is een positieve flow door de club gegaan. De eensgezindheid binnen VV Wernhout zie je overal in terug. Maandagochtend, na het kampioensfeest zondag, hebben we met de maandagploeg alles opgeruimd. Werd er namens de selectie een taart bezorgd. Dat zegt alles over VV Wernhout.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief