Het briljanten paar Betsie en Cor Feskens-Vermeeren.
Het briljanten paar Betsie en Cor Feskens-Vermeeren. (Foto: Valerie de Bie)

Briljanten huwelijk voor Cor en Betsie Feskens-Vermeeren

ZUNDERT - 65 jaar getrouwd en nog steeds gek op elkaar. Cor en Betsie Feskens-Vermeeren proostten 16 mei 2022 op hun briljanten huwelijk.


Een liefdesverhaal dat 74 jaar geleden begon en nog steeds voortduurt op 89- en 92-jarige leeftijd in hun eigen huis aan de Meidoornstraat in Zundert.

Het prille begin
De vonk sloeg over in 1948 op Koninginnedag in Galder. Cor woont in Meersel-Dreef en Betsie ‘op’ Strijbeek. Hij was daar met vrienden en zij met een vriendin en haar moeder. Cor had al direct zijn zinnen op Betsie gezet, maar omdat ze nog zo jong waren, moesten ze van alles verzinnen om elkaar te kunnen ontmoeten. Zoals gebruikelijk in die tijd, zagen ze elkaar op kermissen, in de kerk, bij toneel en de fanfare. En als Betsie op zondagavond moet melken, komt Cor maar al te graag naar Strijbeek gefietst om melkkannen te sjouwen. Als boerendochter moet ze hard werken en van doorleren is geen sprake. Cor zit op het seminarie, maar ziet daar geen toekomst in. Zijn ontmoeting met Betsie heeft daar misschien wel iets mee te maken.
In 1957 wordt de liefde bezegeld, trouwt het verliefde paar en gaat samen in Meersel-Dreef wonen. Ze verhuizen naar Strijbeek en wonen daar nog velen jaren.

Het levensverhaal
Het grootste deel van zijn werkzame leven werkt Cor als schilder en behanger. Hij heeft in zijn leven heel wat huizen geschilderd. In zijn vrije tijd speelt hij maar al te graag bij de fanfare.
Betsie draagt haar steentje bij door buitenshuis te werken. Op de tuinderij bij haar broer en later ook elders. Op de pastorie in Ulvenhout bijvoorbeeld, waar ze verschillende werkhuizen had. In de winter is ze druk met kleren naaien en breien. En laten we de zorg voor hun kinderen niet vergeten.
Samen krijgen Cor en Betsie zeven kinderen: Hennie, Johan, Adriënne, Johan, André, Marijke en Peter, waarvan er drie helaas niet meer in leven zijn. Toch krabbelen ze altijd weer op. Ze zijn hierin een groot voorbeeld voor hun kinderen en omgeving. Cor en Betsie laten zien de draad weer op te pakken en door te gaan. De liefde voor hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gaat diep en is nog altijd te zien aan de uitgebreide collectie foto’s op de kast in de woonkamer.

Het liefdesverhaal
In 1990 verhuist het echtpaar naar Zundert. Ze genieten hier van minder onderhoud in en rondom het huis en daarmee van hun extra vrije tijd. Een nieuwe tijd van genieten breekt aan waarin volop wordt gefietst en gereisd. De meest bijzondere reizen zijn toch wel naar Nieuw-Zeeland, waar twee broers van Betsie woonden. En in Zundert vermaken ze zich op huidige respectabele leeftijd nog steeds. Ze lezen, spelen spelletjes, kijken naar sport en Cor heeft een heuse blog. Ondanks de afnemende gezondheid staat het hebben van een fijne tijd samen nog altijd voorop. Ze hebben veel meegemaakt, maar samen zijn ze sterk. En na al die jaren zijn ze nog steeds verzot op elkaar.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief