<p>Sfeerbeeld van de Zomer van Zundert in 2019.</p>

Sfeerbeeld van de Zomer van Zundert in 2019.

(Foto: Charles van Campenhout)

Zomer van Zundert: weekend vol activiteiten in aantocht

ZUNDERT - In het weekend van 24, 25 en 26 juni staan het Van GoghHuis en het Van Goghplein in het teken van de Zomer van Zundert. Verschillende culturele activiteiten gebundeld in een weekend vol vertier voor jong en oud. Van Silent Disco tot muziekfestival tot zeepkistenrace.


Vrijdagavond opent het festivalweekend met de succesformules Starry Night & Silent Disco. Op een avontuurlijke avondwandeling langs kunst en cultuur word het publiek verrast door verschillende optredens op ongewone locaties. Starry Night duurt van 20.00 tot 23.00 uur en loopt vloeiend over in het de Silent Disco. Bas Naalden organiseerde tijdens de coronapandemie een Van Gogh Night om samen met andere jongeren online te kunnen genieten van melodische techno. Nu gaat het live door in de tuin van Van GoghHuis vanaf 22.00 uur worden de eerste plaatjes gedraaid, de Silent Disco duurt tot 1.00 uur. Tijdens de Silent Disco werkt Kira Gordon aan een kunstwerk. Reserveren voor Starry Night en Van Gogh Night wordt aangeraden en kan via info@rotor-zundert.nl.

Van Gogh Live

Zaterdag 25 juni vanaf 19.00 uur zullen Ginless, Mount Mono, FOKKO en Smooth Lee het podium op het Van Goghplein betreden. Op zondagmiddag spelen de Banolies (Nederlandstalige folk), de Franstalige band Petit Fours en Fleur. Fleur en haar band nemen je met haar Franstalige Yeye mee terug naar het Frankrijk van de sixties.

Spulplein

Op zondag wordt Van Gogh Live en de eerder genoemde line-up rijkelijk omkleed met allerhande zaken. Creativiteit op een tapijt, een zeepkistenrace voor kinderen, de verrassende ‘Cakewalk’, schmink door kunstenares Lotte van Lieshout en een optreden van Repelsteeltjes. Ideaal om in zomerse sferen te genieten van livemuziek.

Zomer van Zundert

Van Gogh Live is een initiatief van Stichting PocoZ (Popcollectief Zundert), de andere programmaonderdelen komen uit de koker van Stichting Rotor, beweging van kunst, toeval en cultuur. De twee stichtingen werken samen in dit festivalweekend, maar opereren en organiseren door het jaar heen ook los van elkaar. Surf voor meer informatie naar www.zomervanzundert.nl.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief