<p>Team Buurman & Buurman is klaar voor een spannend avontuur.</p>

Team Buurman & Buurman is klaar voor een spannend avontuur.

(Foto: collectie Wilfried Verdonk)

Vriendengroep uit Rijsbergen doet mee aan Carbagerun

RIJSBERGEN - Corné Hendrickx, Walter Aarden, Wilfried Verdonk en William Vrolijk uit Rijsbergen doen aan de zomereditie van de Carbagerun. Met zijn vieren rijden ze een week lang door Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije heen. Daarbij krijgt Buurman & Buurman, de naam waaronder de groep zich ingeschreven heeft, verschillende opdrachten die zij moet uitvoeren. Het belooft een spannend avontuur voor de mannen te worden.


Het was tijdens carnaval 2020 dat de vriendengroep op het idee kwam om aan de Carbagerun mee te doen. “In het begin hadden we nog wat twijfels,” vertelt Wilfried. “Maar uiteindelijk zeiden we: we schrijven ons in en we gaan meedoen!” Volgens Corné leerde de groep over de Carbagerun doordat andere groepen in Rijsbergen eraan hebben meegedaan en zij daarom soms de auto’s voor de race voorbij zagen rijden. “Dan raak je toch wel nieuwsgierig. Zo zijn we dan een beetje op het onderwerp uitgekomen. Verder is het gewoon een leuke activiteit om te doen, en het is natuurlijk ook een stukje avontuur.”

Opdrachten

De groep zal tijdens de Carbagerun een route van meer dan 2.000 kilometer afleggen. Het gaat niet om wie als eerste over de eindstreep is, maar welke groep de opdrachten het beste uitvoert. “Wat voor opdrachten we krijgen, weten we totaal niet. We weten niet wat ons te wachten staat.” In de ochtend krijgen ze de opdracht en route mee, en in de loop van de dag moeten ze die voltooien. Voor de groep is winnen niet het belangrijkste. “Stap één is om de finish te halen,” vertellen de heren lachend. “Het zou mooi zijn, maar voor ons is het de eerste keer dat wij meedoen. Er zullen vast wel een paar gasten zijn die wat meer ervaring hebben.”

Directieauto

Voor de Carbagerun is er een aantal eisen waar de auto aan moet voldoen. Zo mag het bouwjaar van het voertuig niet hoger dan 1999 zijn en is de dagwaarde van het voertuig maximaal 500 euro. Buurman & Buurman zal rijden in een oude BMW 5-serie. ‘’Het is een oude directieauto die relatief luxe is voor zijn tijd. De standaarddingen die je verwacht in een normale auto zitten erop.’’

Voorbereiding

Oorspronkelijk zouden de mannen in de zomer van 2020 rijden, maar dat werd uitgesteld door corona. “Je kijkt wel naar uit naar zo’n run, dus het is dan wel jammer als het niet doorgaat.” Voorheen ging de Carbagerun door het leven als de Oekraïnerun, maar door de oorlog heeft de organisatie nu een route door het voormalige Oostblok gecreëerd. “Alles is wat aangepast. Nu rijden we bijvoorbeeld door Hongarije.” Corné, Walter, Wilfried en William vertrekken komende zondag naar het zuiden van Duitsland, waar hun avontuur zal beginnen. Rond vrijdag 8 juli zullen ze finishen, mits de auto standhoudt. “Ik heb er de afgelopen twee jaar er mee gereden en er is niks mee misgegaan, dus dat zal wel goed komen,” verwacht Corné.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief