Er wordt weer naar hartenlust gebouwd bij 't Stokperdje.
Er wordt weer naar hartenlust gebouwd bij 't Stokperdje. Foto: Charles Luijten
FOTOALBUM

Vakantieweek biedt Zundertse jeugd weer volop vermaak

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Met de organisatie van de befaamde Vakantieweek geeft ’t Stokperdje de Zundertse jeugd deze week weer alle ruimte om zich op diverse manieren te vermaken

DOOR CHARLES LUIJTEN

Op de parking bij ’t Stokperdje aan de Klein Zundertseweg is het deze maandag weer horen en zien vergaan vanwege de vele decibels aan geluid die daar door zo’n 600 kinderen worden geproduceerd. Het is weer Vakantieweek en het thema luidt dit jaar ‘In de ruimte’. Lucien van Erk, hij bedient de omroepinstallatie, spreekt van een topdrukte. “Het komt niet elk jaar voor dat er zoveel kinderen zijn als vandaag. Maar goed dat heel wat jongens en meiden die voortgezet onderwijs volgen, in totaal ruim honderd, hier als vrijwilliger assisteren. U kunt ze herkennen aan het groene shirtje dat ze dragen.” Namens ‘t Stokperdje houdt hij zich al 55 jaar bezig met kindervakantiewerk. Naast hem staat secretaris Angela Poppelaars. Zij weet te vertellen dat tijdens de voorverkoop 563 weekkaarten de deur zijn uitgegaan en meer dan dertig dagkaarten.

Twee dorpen

De parking is in twee stukken verdeeld. Een daarvan - het Klein Dorp - is gereserveerd voor de kinderen die in de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool zitten. Het tweede - het Groot Dorp - is bestemd voor leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8. De leerlingen uit groep 4 mogen dus kiezen. In hun eigen dorp bouwen de kinderen hutten van pallets. Waar we ook kijken: overal wordt met hamer en spijkers gewerkt en daarbij wil het weleens voorkomen dat duim of vinger het moet ontgelden. Er is echter aan alles gedacht: de EHBO is met haar wagen aanwezig en zelfs de brandweer ontbreekt niet. Er lopen twee dames gekleed als astronaut rond. Ze zijn vanuit de ruimte met hun raket neergestort. De kinderen verrichten het nodige werk om hun terugkeer in de ruimte mogelijk te maken. Er staat een aantal leuke attracties op de kinderen te wachten, het programma ‘In de Ruimte’ zit gevarieerd in elkaar. Van verveling zal er deze tot en met komende vrijdag durende Vakantieweek absoluut geen sprake zijn. Zo kan met de huifkar een tocht worden gemaakt, is er een activiteit bij herberg ‘t Pannehûske, wordt er een vossenjacht gehouden enzovoorts. Ook uit dorpen van buiten de gemeente Zundert is veel belangstelling voor de Vakantieweek van ‘t Stokperdje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief