<p>Louis van den Broek en Ad de Bruijn te midden van het dahliaveld Klein Zundert</p>

Louis van den Broek en Ad de Bruijn te midden van het dahliaveld Klein Zundert

(Foto: Charles Luijten)

De Dahliawandeling is voor herhaling vatbaar: ‘Het was vorig jaar echt een groot succes’

KLEIN ZUNDERT -  Het succes van de Dahliawandeling vorig was dermate dat buurtschap Klein Zundert 21 augustus voor de tweede editie gaat. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden.


Louis van den Broek van de organisatie kijkt er met veel verwachting naar uit. Met hem praten we over de tweede uitgave van de Dahliawandeling die voor de deur staat, 21 augustus staat deze op de agenda. 

Het idee is vorig jaar ontstaan, de wandeling zou tegelijkertijd met de viering van 75 jaar buurtschap Klein Zundert worden gehouden. “Het feest ging wegens omstandigheden niet door en besloten werd dat op te schorten naar dit jaar,” zegt Louis van de Broek die op zijn achtste al besmet werd met het corsovirus. Jarenlang kon je hem als het bloemencorso dichtbij kwam in de tent aan de pastoor van Vessemstraat aantreffen. “Ik ben er natuurlijk nog zeer bij betrokken, maar bouwen aan de wagen is niet meer”, zegt Louis. 

Het ontstaan
Tijdens de bouw van de wagen kwamen regelmatig mensen over de vloer in de tent. ”Die vroegen je soms het hemd van je gat over corso. Waar komen die bloemen toch allemaal vandaan, en waar kun je de dahliavelden aantreffen enzovoort.. Toen dachten we met enkele bouwers onder elkaar, laten we een wandeling langs de velden organiseren en kunnen daarbij tevens de deelnemers het een en het ander van het corso meegeven. Zogezegd zo gedaan. Ondanks nu en dan een druppel regen neerkwam draaide de dahliawandeling op een dermate groot succes uit dat we er dit jaar opnieuw een aan vast koppelen”, zegt Louis van den Broek aan de keukentafel in zijn huis aan de Luitertweg waar het deze voormiddag lekker koel is, het weerstation reeds 28 graden aanwijst en de ene mus na de andere van dak valt.

Inschrijven en start
De wandelliefhebbers kunnen kiezen uit drie afstanden. Zo is er de 6, 13 of 25 kilometer wandeling. Zo nu en dan een beetje cross country. Geen wandeling over verharde paden wat ook niet mogelijk is vanwege de ligging van de bloemenvelden. “Rustpauzes zijn ingelast alsmede hier daar een bezoek aan de bouwtent zoals in Rijsbergen”, zegt Louis van den Broek. Voor deelname is wordt een klein bedrag aan inschrijfgeld gevraagd.

Start en inschrijven: Zondag 21 augustus bij corsohuske aan de Pastoor van Vessemstraat 48 Klein Zundert. Tijden: tussen 7 en 10 uur voor de 25 km en voor de kortste afstanden is dat 8 en 11 uur. Op de rustplaatsen wordt koffie/thee en of water aangeboden.


 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief