Afbeelding
Foto: Pixabay

Weekendweer: zaterdag buien, zondag meest droog

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZUNDERT - De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land en ook tijdens het weekend blijft het niet droog. Op zaterdag trekken nog buien over het land, maar later op de dag knapt het vanuit het noordwesten al op. De zondag laat het beste weer zien met geregeld zon en ook weer wat hogere temperaturen.


Op deze vrijdag ziet het weerbeeld er eerst nog goed uit. Het is op veruit de meeste plaatsen droog en de zon laat zich regelmatig zien. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en volgen snel weer buien. Daarbij is kans op onweer. De temperatuur loopt op naar maximaal 19 of 20 graden.


Zaterdag op veel plaatsen buien

De eerste dag van het weekend is de minste. Vooral in de ochtend, maar ook tijdens een groot deel van de middag komt het tot buien en soms kan het ook tot onweer komen. De zwaarste buien komen in de zuidelijke helft van het land voor. In het noorden en noordwesten is het vanaf het middaguur al droog en geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. In het westen en noordwesten breekt de zon geregeld door. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden.


Zondag warmer en overwegend droog

Het weerbeeld zondag ziet er stukken beter uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer wat warmer. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 21 en 23 graden.


Na het weekend nog wat warmer

Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon. Het wordt ook weer warmer met temperaturen tussen 23 en 26 graden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en wordt het geleidelijk minder warm.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief