Volop vertier in de Assortimentstuin tijdens het openingsfeest zaterdag.
Volop vertier in de Assortimentstuin tijdens het openingsfeest zaterdag. Foto's: Marion van Rooij

‘Nieuwe’ Assortimentstuin Zundert vol enthousiasme omarmd

Door: Addo Sprangers Algemeen

KLEIN ZUNDERT - De heringerichte Assortimentstuin Zundert geldt als een groene ontmoetingsplaats waar natuur en recreatie samenkomen. Zaterdag vond de officiële opening plaats met veel sport en spel.

DOOR MARION VAN ROOIJ

Voor zaterdagochtend werd nog code geel afgekondigd en veel regen voorspeld. De organisatoren besluiten echter om de opening van de vernieuwde Assortimentstuin toch maar door te laten gaan en dat blijkt een goed besluit. Het resultaat is een gezellige en sportieve middag en dat is ook waar de organisatie voor wilde gaan. Immers: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. En hoe mooi dat het element water zorgt voor verbinding op deze dag. Want dat is een doel waar de Assortimentstuin ook voor staat: verbinding tussen Zundert en Klein Zundert, een groene ontmoetingsplek voor iedereen.

Sfeervol decor

“Een heerlijk gebied om hier te lopen,” zeggen de dames die hier met regelmaat hun honden uitlaten. Zij maakten zich, voordat het plan voor de herinrichting van de Assortimentstuin bekend was, toch wel zorgen over wat er gedaan zou worden met dit gebied. Nu heerst vooral tevredenheid. Er wordt volgens hen veel gebruik gemaakt volgens van de Assortimentsuin. “Vooral in de coronaperiode hieraan voorafgaand. Veel meer mensen gingen toen naar buiten en de tuin was de ideale ontmoetingsplek voor een gesprek over het wel en wee van iedereen. En gelukkig vinden nog steeds veel mensen elkaar hier. Grote picknicktafels zijn er neergezet in een sfeervol decor. Je kunt het bijna niet beter en mooier treffen.” Oma bezoekt samen met haar kleinkinderen regelmatig de Assortimentstuin, waar de kinderen genieten van de grote rotsblokken en de waterpomp. Zij vindt het echt een aanwinst en hoopt dat de tuin het goed onderhouden gaat worden. “Want zo mooi als deze er nu bij ligt, daar zijn wel wat handjes voor nodig.”

René Maas, voorzitter van de Stichting Assortimentstuin, laat samen met zijn partner Annie vol trots het totale gebied zien. Vertelt over de bijzondere oude bomen die er nog staan, de mooie waterpartijen en de verlichte nieuwe paden. Helaas heeft de tuin ook aantrekkingskracht op lieden die er minder leuke dingen uitvoeren, constateert hij. “De banken bij de picknicktafels zijn in het water gegooid en dat betreuren we natuurlijk. Ondanks dergelijke voorvallen wil de stichting de tuin openbaar en vrij toegankelijk houden en iedereen blijven verwelkomen en uitnodigen in een vrij toegankelijk gebied.”

Paul Bastiaansen van het Stokperdje is maar al te blij met de komst van de ‘nieuwe’ Assortimentstuin. “Binnenkort worden er noodlokalen geplaatst bij ’t Stokperdje en dat neemt ruimte in die we zo hard nodig hebben voor onze doelgroep 4- tot 18-jarigen,” zegt hij. “Super dat we kunnen gaan uitwijken naar de Assortimentstuin. In de tweede week van de zomervakantie houden we jaarlijks de Vakantieweek. Straks kunnen we gebruik maken van de Assortimentstuin en dat gaan we zeker doen Het is toch ook wel een beetje onze achtertuin.” De spelletjes die vandaag worden aangeboden zijn gefaciliteerd door Stokperdje. Ondertussen komen de activiteiten deze zaterdag, gefaciliteerd door onder meer ’t Stokperdje, Moerse Boys, WTC De Trappistentrappers. Triple-S Dance en Gilde Sint Willibrordus, flink op gang. Er wordt al volop gesprongen op het springkussen, gefietst, gevoetbald en gedanst. De waterspeeltuin zorgt voor een hoop gespetter. Welkom in de groene speelkamer van Zundert. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief