Toekomstige bewoners bundelen hun krachten om De Roskam officieel te dopen.
Toekomstige bewoners bundelen hun krachten om De Roskam officieel te dopen. Foto: Addo Sprangers

Spannende doop voor nieuwbouwproject De Roskam

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De officiële doop van nieuwbouwproject De Roskam in Zundert maandagmiddag had onverwachts toch even wat voeten in aarde. Vier pogingen hadden drie toekomstige bewoners nodig voordat de aan een touw gebonden champagnefles het verloor van de muur een metertje verder, maar uiteindelijk kon dan toch het glas worden geheven.

Vooraf was het eigenlijk de bedoeling dat Kris Maas, directeur-eigenaar van projectontwikkelaar Maas-Jacobs, en wethouder Ralph Bogers, portefeuillehouder Wonen en Volkshuisvesting, het doopmoment voor hun rekening zouden nemen. Dat lieten zij echter graag over aan de toekomstige bewoners. In juli van dit jaar namelijk zagen zij de eerste steenlegging van het project aan hun neuzen voorbijgaan. Die handeling werd toen vanwege extreme hitte namelijk op het allerlaatste moment afgeblazen. “Al zal niemand het erg vinden dat we doorgegaan zijn met bouwen,” spreekt Kris Maas deze middag zijn toehoorders toe, bestaande uit onder meer werklieden, toekomstige bewoners en Zundertse ondernemers.

Haringhappen

Hij maakt duidelijk dat de zich al in een vergevorderd stadium bevindende nieuwbouw is gesitueerd op een beeldbepalende plek in Zundert met veel historie. Ook persoonlijk heeft Kris Maas herinneringen aan de locatie. “Bij het vroegere hotel De Roskam ben ik twintig jaar geleden na carnaval nog gaan haringhappen. Ook heb ik er regelmatig op het terras gezeten. Wat dat betreft vind ik het mooi dat er op deze plek ook weer horeca terugkomt.” De locatie is voor wethouder Ralph Bogers eveneens bekend terrein. “Hier ben ik mijn vroegere uitgaansleven begonnen,”onthult hij. Om er vanuit zijn rol als wethouder aan toe te voegen dat hij meer dan blij is met de komst van nieuwbouwproject De Roskam. “Het wordt steeds belangrijker om levensloopbestendige woningen aan onze capaciteit te kunnen toevoegen.”

Foodbar

Het nieuwbouwproject, waarvoor in februari van dit jaar de eerste paal de grond in ging, telt in totaal 21 appartementen. Qua prijs zitten deze tussen de 3,5 ton en 7 ton. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht aan voornamelijk senioren. De bewoners van de appartementen beschikken straks per appartement over een aan het complex grenzende privéparkeerplaats én een elektrische deelauto. Een stukje verder, deels op de huidige parkeerplaats, is er straks nog steeds volop openbare parkeerruimte op een terrein dat breder wordt dan voorheen. Projectontwikkelaar Maas-Jacobs heeft de voor aan de Molenstraat gesitueerde horecaruimte reeds verhuurd aan de Zundertse ondernemers Philip Nelemans en Pieter van Agtmaal, bekend van restaurant Bij de Nonnen, verderop in dezelfde straat. In de nieuwe horecaruimte komt straks onder de noemer Millstreet’s Foodbar een laagdrempelige foodbar waar onder meer ‘fingerfood’ en cocktails op de kaart zullen komen. Naar verwachting worden de appartementen volgend jaar rond de bouwvakvakantie opgeleverd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief