Samen aan de slag met een tekenopdracht
Samen aan de slag met een tekenopdracht Foto: Irma Rens

Doe mee met ‘Tijd van je leven’

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Het project Tijd van je Leven gaat weer starten in Zundert! Iedereen vanaf 65 jaar kan 6 weken gratis meedoen. Creativiteit, plezier en ontmoeting staan centraal. Onder begeleiding van kunstenaars uit de buurt ga je aan de slag en ontdek je elke week iets nieuws. ‘Je leert iets nieuws, bent anders bezig en wordt nieuwsgierig naar de volgende keer’ vertelt een oud-deelnemer. ‘Ik heb na jaren mijn saxofoon weer uit de kast gepakt’.

Tijd van je Leven start met een ontmoetingsdag op 18 oktober in de Koutershof in Rijsbergen. Een gezellige dag met muziek, theater, een lekkere lunch en meer informatie over het project. Na de ontmoetingsdag beslis je of je wilt meedoen aan de 6 workshops. ‘Ik dacht eerst dat het niets voor mij was om creatief bezig te zijn, maar toen ik tijdens de ontmoetingsdag meer over het project hoorde, heb ik me toch aangemeld. En wat een plezier hebben we gehad de afgelopen weken. Ik heb er geen moment spijt van gehad!”

Het project bestaat uit 6 workshops op dinsdag van 10-12 uur in de Koutershof. Elke dinsdag leer je iets nieuws. ‘De opdrachten die we kregen zorgden ervoor dat ik iets deed waarvan ik dacht dat ik het niet kon. Toch kun je veel meer dan je denkt. En het was nog gezellig ook’ zegt een oud-deelneemster. Het leukste vond zij dat het zo afwisselend was: met muziek, fotografie, tekenen, schrijven, een buiten-opdracht, verf, hout, bladeren, klei, aquarel en nog veel meer.

Tijdens de workshops deel je verhalen met elkaar en met de kunstenaar. Sommige deelnemers merken dat ze op een leeftijd komen waarop het dagelijks leven verandert of dat er familieleden, een partner, vriend of buur wegvalt. Dat valt niet altijd mee. Ook daarover kun je praten als je dat wilt. En er wordt veel gelachen samen.

Veel deelnemers gaan na de workshops met elkaar verder: ze drinken af en toe samen koffie, gaan eens samen wandelen of ergens naartoe. ‘Tijd van je Leven heeft mijn leven echt verrijkt. Dat kun je van tevoren niet bedenken, maar dat heb ik wel zo ervaren’.

Wil je zelf meedoen aan de ontmoetingsdag? Of ken je iemand voor wie dit leuk zou kunnen zijn? Geef je dan snel op! Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij Angela Schulz (a.schulz@ggdwestbrabant.nl of 06-43652719) of Irma Rens (i.rens@nieuweveste.nl of 06-52813781). Ook voor meer informatie kun je bij hen terecht. De ontmoetingsdag is op dinsdag 18 oktober van 10.00-15.30 uur in de Koutershof in Rijsbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief