De vriendengroep achter het Meldplicht Festival.
De vriendengroep achter het Meldplicht Festival. Foto: Nick van der Heijden

Meldplicht Festival in Zundert krijgt tweede editie

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

ZUNDERT - Een écht Zunderts festival. Nick van der Heijden en zijn vriendengroep hebben al heel wat evenementen georganiseerd, en voegen daar nu de tweede editie van Meldplicht Festival aan toe. Het Zundertse festival vindt op 1 oktober plaats. “We zetten echt iets bijzonders neer. Er staan enkel deejay acts op de affiche die landelijke of zelfs internationale allure genieten.”

Lokaal Kabaal Events van Nick van der Heijden en zijn vriendengroep is een echt Zundertse evenementenorganisatie. “Wij vonden zo’n zes jaar geleden dat er te weinig te doen was voor de jeugd in Zundert. Onwijs zonde,” vertelt Nick. “Iedereen ging met bussen naar een stad zoals Breda omdat daar wél een evenement was.” Toen de vriendengroep dat besprak, kwamen ze op het idee om het zelf te organiseren. “Want waarom ook niet?”

Groei
Het eerste evenement dat op de planning stond was een Oud- en Nieuwfeest in 2016. Dat was zó succesvol dat er voor het volgende jaar een tweede editie werd georganiseerd. “Het sloeg super goed aan, maar op een gegeven moment werd het café waar we het organiseerden echt te klein,” zegt Nick. De vrienden zijn van een feest in een café naar steeds grotere evenementen toe gegroeid. Inmiddels zijn er twee volwaardige concepten welke plaatsvinden in een sporthal in Zundert. Zo is er naast het house/dance-concept Meld Plicht ook nog een Aprés-Ski /Tiroler-concept genaamd The Big Cheers. Dit evenement vindt plaats op 12 november. Naast de goedlopende kleine evenementen hebben de jongens er in 2019 nog een festival aan toegevoegd. Het festival Meldplicht. Een house festival dat plaats zal vinden in sporthal De Leeuwerik.

Doorgeschoven

Na de eerste editie in 2019 wilden de Zundertse vrienden ook een tweede editie organiseren. Maar helaas zat het voor het drietal niet mee tijdens de coronapandemie. Ze hebben de tweede editie namelijk twee keer moeten doorschuiven. De vriendengroep kijkt er naar uit dat het 1 oktober eindelijk zo ver is. En wat je daar dan van kan verwachten? “Een gezellige en knallende editie! Er komen topartiesten en we verwachten er weer een goed feest van te maken”. Er zullen artiesten als DJ La Fuente, Diaz&Bruno en D-Fence optreden.

Reacties
Volgens Nick reageert niet alleen de jeugd positief op de evenementen. Ook andere generaties zijn erg te spreken over de evenementenorganisatie. “We hebben goed contact met de gemeente, maar ook met de omwonenden waar het festival plaatsvindt. Sommige komen dagelijks even langs om te kijken hoe het met de opbouw gaat,” aldus Nick. Volgens hem maken evenementen als deze Zundert aantrekkelijker voor jongeren. “In principe hoef je nu Zundert niet meer uit voor een feestje, maar kan je gewoon binnen je gemeente blijven. We hebben een hechte community en het zou super zijn dat we dat op deze manier kunnen behouden. Zo maken we Zundert nog mooier.” Succesvolle evenementen organiseren is iets waar de vrienden trots op zijn. “We willen graag voor de jeugd in Zundert iets goeds bieden. Tijdens een evenement is er vaak een moment dat we even met elkaar zijn, we rondkijken en realiseren wat we hebben opgezet. Dat is wel echt een mooi moment met elkaar.” Surf voor de line-up en aanvullende informatie naar de social mediakanalen van Meldplicht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief