Scène uit de voorstelling 'Glimmen' door het Rijsbergs Toneel.
Scène uit de voorstelling 'Glimmen' door het Rijsbergs Toneel. Foto: Anko Gils

Rijsbergs Toneel geeft met ‘Glimmen’ visitekaartje af

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Het Rijsbergs Toneel kwam het voorbije weekeinde met de opvoering van de voorstelling ‘Glimmen’ voortreffelijk voor de dag. Vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag was De Koutershof het toneel van een bijzonder blijspel.

DOOR CHARLES LUIJTEN 

Veel inwoners van Rijsbergen hebben belangstelling voor cultuur. De belangstelling voor het bijwonen van de voorstelling ‘Glimmen’ van Rijsbergs Toneel anno Geestesbeschaving 1902 maakte dat het voorbije weekeinde wel duidelijk. 

Het toneelgezelschap loste de verwachtingen in en gaf beslist zijn visitekaartje af met ‘Glimmen’, een toneelbewerking van de hand van Christa Warmerdam en aangepast door regisseur Kees Vogels. Het verhaal gaat over vier vriendinnen die een bezoekje willen brengen aan Groningen. Autopech en het niet kunnen bereiken van een ANWB-monteur gooien roet in het eten. Het wordt overnachten in een klein hotelletje in Glimmen waar het de dames heet onder hun voeten krijgen. Ze geraken aan de fles tijdens een vooropgezette nepgijzeling. Een poets weder poets, zo zou naderhand blijken. Twee van de vier flink door de drank aangeschoten dames proberen met enkele gijzelnemers aan te pappen om ze op die manier uit te schakelen. 

Staande ovatie

Ziet u het al voor zich? Het publiek genoot dan ook met volle teugen van de verschillende toneelscènes. Wanneer het toneelgezelschap na afloop van de show afscheid neemt van het publiek, volgt een stevige staande ovatie. Dat zegt voldoende. “Ik heb me rot gelachen om al die gekke en vreemde uitlatingen van sommige spelers,” laat de Zundertse Jeanne Brosens horen bij het verlaten van de zaal. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief