Afbeelding
Foto: Pixabay

Vogelgriep zet streep door vogelshow in Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De Vogelvriend uit Rijsbergen heeft, vanwege de vogelgriep die een paar weken geleden is uitgebroken in het Belgische Minderhout, haar jaarlijkse vogelshow noodgedwongen moeten afgelasten. De tentoonstelling zou het komende weekeinde in gemeenschapshuis Koutershof in Rijsbergen worden gehouden. 

In een straal van 10 kilometer rondom Minderhout is een vervoersverbod ingesteld dat niet alleen geldt voor pluimvee en hoenderachtigen ingesteld. Ook vogels die thuis hobbymatig gehouden worden, mogen het risicogebied niet in. “Hoe wrang het ook mag klinken, Koutershof valt nipt binnen deze bewakingszone,” zo meldt vogelvereniging De Vogelvriend. “Het gaat om enkele meters want de overkant van de Sint Bavostraat is vrij van alle beperkingen.”

Domper

Amper bekomen van alle lockdowns tijdens de coronajaren wordt De Vogelvriend nu dus wederom hard getroffen door een ander gevaarlijk virus. De voorbereidingen op de show, die al ruim twee maanden aan de gang waren, liepen door de hulp van veel clubleden op rolletjes, maar zijn jammerlijk voor niets geweest,” aldus de vogelvereniging. “Maar liefst 500 vogels waren ingeschreven. De inzenders kwamen niet alleen uit de regio maar ook van verder weg. Uit Tilburg bijvoorbeeld en zelfs uit Arnemuiden. Ook enkele Belgen stonden op de lange lijst van deelnemers. Het onderstreept de bekendheid van deze vogelshow.” De Vogelvriend spreekt van een domper voor alle vogelliefhebbers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief