Wethouder Twan Zopfi (Gemeente Zundert) en Cherynn van Kalmthout (Surplus Welzijn) bij de lancering van de website.
Wethouder Twan Zopfi (Gemeente Zundert) en Cherynn van Kalmthout (Surplus Welzijn) bij de lancering van de website. Foto: Addo Sprangers

Nieuwe website voor mantelzorgers in Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - In de hal van het Raadhuis van Zundert heeft wethouder Twan Zopfi woensdag officieel de website www.mantelzorg-zundert.nl gelanceerd. Hij deed dat samen met Cherynn van Kalmthout, mantelzorgconsulent van Surplus Welzijn.

De nieuwe website biedt uiteenlopende informatie die voor mantelzorgers en hun omgeving handig kan zijn. Zo kunnen mantelzorgers er onder meer terecht voor informatie, advies op maat, ondersteuning en ervaringsverhalen. Hiernaast is er een agenda te vinden met leuke en leerzame activiteiten en cursussen, waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan. Wie wil zorgen voor een ander, kan zich via de website aanmelden als mantelzorger.

Centraal punt

“Met deze website is er eindelijk een centraal punt waar mantelzorgers snel relevante informatie kunnen vinden,” aldus Cherynn van Kalmthout. “Ook zijn er filmpjes te vinden rond alle mogelijke thema’s, zoals opname in een verzorgingstehuis. Surplus Welzijn is gericht op het welzijn van de mantelzorgontvanger én de mantelzorger zelf. We willen weten voor wie je zorgt, maar we willen ook weten hoe het met jou als mantelzorger gaat. Bij mantelzorgers is er vaak sprake van overbelasting. Mantelzorgers hebben de instelling dat het er gewoon bij hoort om voor een ander te zorgen. Dat doé je voor je partner of je ouders. Uit liefde. Maar soms staat die liefde even uit en draait het puur om de zorg. Vandaar ook dat we onze campagne Uit.Liefde hebben genoemd. Het is ook een manier om met elkaar in gesprek te gaan.” Surplus Welzijn heeft tevens een boekje uitgegeven: ‘Uit.Liefde - inspiratie voor mantelzorgers’. In het boekje staan tal van tips en ervaringsverhalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief