Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

Tweede fase herinrichting Molenstraat van start

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - In Zundert wordt deze week een vervolg gegeven aan de herinrichting van de Molenstraat. Medewerkers van Krinkels BV zetten maandag een gedeelte van de straat af om te kunnen beginnen met de tweede fase van het project.


Deze loopt van huisnummer 26 tot en met 50: van de Trudokerk tot halverwege de ingang van de Intertoys. Dinsdag wordt begonnen met het verwijderen van het asfalt op dit gedeelte. Verkeer wordt omgeleid via omleidingsborden.

Maatregelen

De Molenstraat wordt heringericht tot een fietsstraat met een aangenaam woon-, winkelgebied met eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Om dit te bereiken is een heel pakket aan maatregelen doorgevoerd, zoals de aanleg van de Randweg, de herinrichting van de Prinsenstraat, het instellen van 30 km-zones en het verbod op vracht- en landbouwverkeer.

Afronding

De totale herinrichting wordt in elf fases uitgevoerd. De laatste fase zal naar verwachting in maart 2020 worden afgerond. Vanaf dat moment kan het gemotoriseerde verkeer uit de richting Rijsbergen de Molenstraat inrijden. Dit verkeer is te gast in de Molenstraat, fietsers hebben voorrang. Het gemotoriseerd verkeer vanuit Wernhout kan de Randweg gebruiken.

Fietsers

In de nieuwe situatie wordt de Molenstraat ingericht als een fietsstraat met eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers blijft het tweerichtingsverkeer in stand. Om ervoor te zorgen dat de weg veilig is en blijft voor het fietsverkeer, is een aantal snelheidsremmende maatregelen toegepast. Zo moeten boombakken langs de rand van de rijbaan en een flauwe bocht in de rijbaan het gemotoriseerd verkeer doen afremmen.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief