John van der Veeken (l) en Jack Schrauwen zijn klaar voor het Wandelevenement Wernhout.
John van der Veeken (l) en Jack Schrauwen zijn klaar voor het Wandelevenement Wernhout. (Foto: Addo Sprangers)

Wandelevenement Wernhout wil stappen maken

  Algemeen,Nieuws

WERNHOUT - De eerste zondag van mei? Dan vindt het Wandelevenement Wernhout plaats. Als het aan de organisatoren van het wandelspektakel ligt, hoeft daar straks niemand meer over na te denken. "Net zoals iedereen weet dat het op de eerste zondag van september Corso Zundert is", aldus woordvoerders John van der Veeken en Jack Schrauwen.


Het tweetal maakt deel uit van de twaalfkoppige groep vrijwilligers die namens buurtschap De Lent handen en voeten geeft aan Wandelevenement Wernhout. Het belangrijkste doel is een extra centje verdienen voor de buurtschap, zo maakt Jack Schrauwen duidelijk. Zelf maakt hij deel uit van een groep fanatieke wandelaars - De Lentstappers - die op zondagochtend regelmatig een flinke wandeling maakt, al dan niet net over de grens bij de zuiderburen. "Ons clubje is gek op wandelen", vertelt hij. "Zoals bekend houdt elke buurtschap activiteiten om de kas te spekken. Toen buurtschap Raamberg op zeker moment met haar voorjaarsmarkt op de eerste zondag van mei stopte, hebben wij gevraagd of ze op die datum nog iets anders van plan waren. Het leek ons namelijk wel leuk om die dag te gebruiken voor het houden van een wandelevenement. Wandelen is een hot item. Er komt veel volk op af en dat brengt automatisch geld in het laatje."

Voorbeeld

"We zijn daar ook mee aan de slag gegaan", vervolgt hij. "Onder de naam De Lentstappers - een verwijzing naar onze buurtschap - hebben we al twee keer een wandelevenement gehouden. Wandelaars van buitenaf echter moet je telkens weer uitleggen waar De Lent ligt en wie De Lentstappers zijn. Wernhout is wél bekend bij het publiek. Daarom hebben we, naar voorbeeld van Wandelevenement Zundert, ervoor gekozen om ons evenement Wandelevenement Wernhout te noemen. Buurtschap Molenstraat had daar ook geen bezwaar tegen, want dat hebben we vooraf natuurlijk wel even netjes gevraagd."

Flyeren

Twee keer eerder al dus hielden De Lentstappers een wandelevenement. De eerste keer, in 2017, mocht de organisatie ruim 350 deelnemers verwelkomen. Vorig jaar waren dat er ongeveer 260. Dat laatste had volgens Jack Schrauwen zo zijn redenen. "Er werden voor die dag temperaturen van 35 tot 37 graden Celsius voorspeld. Bovendien hadden we toen in het najaar redelijk weinig gewandeld en daardoor ook minder geflyerd." Om het Wandelevenement Wernhout goed in de schijnwerpers te zetten, heeft het gezelschap er nu dus voor gekozen om stevig in te zetten op het maken van reclame. John van der Veeken: "Er is flink geflyerd en overal in de regio hangen, als echte blikvangers, borden met de aankondiging van het Wandelevenement Wernhout. Daar zal het niet aan liggen. Het aantal deelnemers dat we verwachten? Dat is toch afhankelijk van het weer. Als het maar niet te warm is. Aan de andere kant: de Kwekerijenloop trok 800 deelnemers. Toen was het slecht weer en lag er overal modder. Het is bijna niet te voorspellen."

België

Voor wat betreft de wandelroute laten De Lentstappers niets aan het toeval over. Een lid van De Trappistentrappers doet vooraf altijd fietsend de nieuwe basisroute, waarna deze vervolgens wandelend wordt verfijnd. "Dit jaar gaat de route deels door België," zo licht Jack Schrauwen alvast een tipje van de sluier op.

Wandelevenement Wernhout

Zondag 5 mei 2019. Afstanden 7 km, 13 km, 20 km en 30 km. Start 7 km en 13 km van 7.00 uur tot 12.00 uur. Start 20 km en 30 km van 7.00 uur tot 10.30 uur. Binnenkomst uiterlijk 16.00 uur. Kosten 3,50 euro p.p., kinderen tot en met 12 jaar gratis. Startpunt is Krochtenweg 4 in Wernhout. Volg de pijlen vanaf Wernhout. Surf voor meer informatie naar www.wandelevenementwernhout.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief