Foto: Charles van Campenhout

Gemeente Zundert in startblokken voor Dodenherdenking

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Komende zaterdag is de Nationale Dodenherdenking. In de dorpskernen van de gemeente Zundert vinden er verschillende herdenkingsplechtigheden plaats.


Traditiegetrouw start burgemeester Leny Poppe-de Looff vanaf 15.00 uur met het bezoeken van de dorpskernen waar monumenten zijn voor de burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Dat doet ze in de eerste plaats op de begraafplaatsen bij de kerken in achtereenvolgens Klein Zundert, Achtmaal en Wernhout. In  Zundert legt de burgemeester bloemen op de begraafplaats achter De Willaert en H. Trudokerk in Zundert. Daarnaast legt zij een krans bij de herdenkingssteen bij de H. Trudokerk en legt zij, na een herdenkingsdienst Van Goghkerkje, bloemstukken bij de oorlogsgraven op de begraafplaats aldaar. Hierna vertrekt de burgemeester naar Rijsbergen. Hardlopers met fakkels brengen een vuur van Zundert naar Rijsbergen alwaar de burgemeester bij het herdenkingsmonument om 19.40 uur de vlam ontsteekt en aansluitend de Dodenherdenking start. Hierbij zijn onder meer de gilden St. Bavo en St. Joris, Harmonie St. Cecilia, diverse koren en Amnesty International aanwezig. De burgemeester legt ook bloemen bij het monument oorlogsslachtoffers achter de St. Bavokerk. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief