Foto: Treeport Zundert

Treeport Zundert op de bres voor biodiversiteit

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Leden van Treeport Zundert hebben ook dit jaar weer een speciaal bloemenmengsel gezaaid, om te zorgen voor een goede leefomgeving voor bestuivers als bijen, maar ook voor natuurlijke vijanden, die kunnen helpen om ziekten en plagen te voorkomen. En dankzij een ludieke actie van de vereniging kunt u hier nu ook bij helpen.


Er zijn voor de inwoners van de gemeente Zundert gratis zakjes van dit speciale, eenjarige bloemenmengsel beschikbaar. Afhalen kan vanaf maandag 13 mei op de navolgende locaties: in Achtmaal bij Coop Van Bedaf, in Klein-Zundert bij Bakkerij Joost Douenburg, in Rijsbergen bij PLUS Van Eekelen, in Wernhout bij Total Maalbergen en in Zundert bij de Bruna. Dankzij de vrijwillige medewerking van deze ondernemers is er dus altijd een afhaalpunt vlakbij

Meegenieten

Maak daarom uw eigen bloemenweide van vijf vierkante meter. Zaai het zaad na het afhalen zo snel mogelijk in uw voortuin. Dit mengsel is namelijk niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit! Zo kan heel uw omgeving meegenieten van de bloemenpracht. Een mooie vorm of bijzondere combinatie maken met andere buurtbewoners is natuurlijk óók mogelijk.

Fotowedstrijd

Foto's die voor 31 juli worden ontvangen, worden door Treeport Zundert op haar Facebookpagina geplaatst. Uit de inzendingen wordt door een onafhankelijke jury een winnaar gekozen. De winnaar ontvangt van Treeport Zundert een insectenhotel.

Beperkt aanbod

U helpt met uw inzet natuurlijk niet alleen de insecten, maar ook met het mooier én (bio)diverser maken van de gemeente Zundert.Let wel: er zijn veel zakjes verkrijgbaar, maar per afhaalpunt is het aantal beperkt, dus zorg dat u er snel bij bent. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief