Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Van Gogh-fietsroute vernieuwd en uitgebreid

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De Van Gogh-fietsroute in Noord-Brabant is volledig vernieuwd en uitgebreid. De prijswinnende thematische fietsroute is uitgebreid van 335 naar 435 kilometer en van vijf naar tien rondes. Bij de route brengt VisitBrabant Routebureau, in samenwerking met Van Gogh Brabant, vijf nieuwe fietskaarten en een cadeaubox uit. Een app zorgt voor extra beleving.

Vincent van Gogh woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Brabant. Hier werd hij geboren, groeide hij op, maakte hij een kwart van zijn totale oeuvre en maakte hij zijn eerste meesterwerk: De aardappeleters. De Van Gogh fietsroute, in 2016 verkozen tot Europese fietsroute van het jaar, voert je langs locaties in Brabant waar hij is geweest of die hij heeft geschilderd. De route volgt de fietsknooppunten en is volledig bewegwijzerd. Je kunt kiezen voor een grote ronde, maar er zijn ook tien kortere fietslussen.

Aantrekkelijk voor meer fietsers

"We wilden de Van Gogh fietsroute aantrekkelijker maken voor meer fietsers en alle 39 Van Gogh Monumenten in Brabant ontsluiten", zegt Frank van den Eijnden, directeur van Van Gogh Brabant. "Ik ben blij dat er nu ook kortere rondes zijn, die in een dagdeel te fietsen zijn. "

Erfgoedlocaties

Het aantal Van Gogh-rondjes is verdubbeld van vijf naar tien. In de route zijn nieuwe locaties opgenomen in Breda, Eindhoven, Lieshout, Helmond en Helvoirt. Samen met de Van Gogh erfgoedlocaties in Zundert, Tilburg, Etten-Leur en Nuenen en Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch vertellen ze het boeiende verhaal van Van Gogh in Brabant.

Extra beleving

Bij de vernieuwde Van Gogh fietsroute zijn vijf fietskaarten en een cadeaubox uitgebracht. De fietskaarten bevatten informatie in het Nederlands, Engels en Duits. Extra beleving biedt de app 'Routes in Brabant'. Deze toont brieffragmenten en schilderijen van Van Gogh en historische foto's van de locaties waar je langs fietst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief