Foto: Charles van Campenhout

Weekeinde vol kunst en cultuur met Zomer van Zundert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Kunst, cultuur en toeval. Dat zijn de belangrijkste trefwoorden voor de Zomer van Zundert. PocoZ en Rotor hebben hun krachten gebundeld om Zundert een weekeinde vol muziek, theater, literatuur, film, beeldende kunst, performance en live art te kunnen aanbieden.


Van komende vrijdag tot en met zondag bruist het op en rond locaties Vincent van Goghplein, CultuurCentrum De Schroef in de Molenstraat en Het Gele Huis aan de Markt van de activiteiten. Het is dan weer tijd voor de Zomer van Zundert, een kleinschalig kunstenfestival met een gevarieerd en laagdrempelig aanbod. Het programma start op vrijdagavond met Starry Night, een wandeling langs verrassende locaties in het centrum van Zundert waar je telkens kennismaakt met allerlei artistieke uitingsvormen. De Starry Night is de Zundertse cultuurnacht en eindigt in Het Gele Huis aan de Markt met een stemmige Silent Disco. Het Gele Huis herbergt dit jaar de TekenToko, een meerdaags tekenfestival overdag met demonstraties en workshops. Muzikaal vertier is er op zaterdagavond onder de vlag van Van Gogh Live, met live optredens van Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie, Dawn Brothers en Los Paja Brava.

SPULplein

Komende zondag presenteert De Zomer van Zundert een nieuwe editie van SPULplein, omlijst met theater en muziek. SPULplein is een unieke, sfeervolle markt met kunstzinnige, creatieve makers en kleinschalige aanbieders. De zondagmiddag staat ook lokaal en regionaal talent op het podium, zoals de prijswinnaars van Zundert's Got Talent, een talentenjacht van Jongerenwerk Zundert. Verder speelt Laros & De Jong Beeldmakerij de kindervoorstelling Mis Poes! voor iedereen vanaf 3 jaar in CultuurCentum De Schroef. Op het podium van Van Gogh Live zijn optredens, met in het begin van de middag Glupo De Kollebijne en Daddy to the Rescue. Afsluitend is het podium voor 'Zunderts Fabricaat' en treden lokale bands 2 Hard 2 Handle, Wet Socks en Borderline aan. Surf voor meer informatie naar www.dezomervanzundert.nl.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief