Foto: Kees Nouws

GTC Rally biedt sensationeel autosportvertier

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De GTC Rally rijdt op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli weer door West-Brabant. Hoogtepunt is als vanouds de legendarische Nacht van Achtmaal. Start en finish zijn op het vliegveld Airport Breda International (ABI), voorheen Seppe.


Twee dagen lang is de startbaan niet het domein van vliegtuigpiloten, maar van autocoureurs in verschillende klassen, bolides en disciplines. Zaterdag wordt op het vliegveld vanaf 10.00 uur het GTC Rally-festival gehouden, dat de hele dag door autospektakel brengt waaraan honderden snelle bolides meedoen.

 Verdeeld

"In tegenstelling tot vorig jaar zijn de wedstrijden verdeeld over twee dagen. De sponsoren hebben ons dat mogelijk gemaakt", laat John Elst, organisator van de rally, tijdens de presentatie van het evenement weten. "Naast de GTC Rally worden er nog drie afzonderlijke wedstrijden verreden, namelijk de Jumbo Short Rally, de traditionele Historic Rally en de Cross Country. Voor deze laatste categorie staat zelfs een heuse zandbak op het vliegveld ter beschikking", tipt Elst de liefhebbers van deze autosportcategorie. Naast deze wedstrijden is er op zaterdag elk uur van de dag volop autosportvertier op het vliegveld te beleven.

Start

Vrijdag 12 juli om 19.30 uur vindt de start van de GTC Rally plaats. Gestart wordt op het vliegveld om vervolgens in Rucphen en Achtmaal de marathonproef van zo'n 94 kilometer af te werken. Hiermee wordt volgens liefhebbers de Nacht van Achtmaal in ere hersteld. Voor hen en vele anderen is 'De Nacht' een niet te missen happening. Er wordt dan tot driemaal toe de beruchte en gevreesde klassementsproef 'De Hel' verreden. Een proef van meer dan 20 kilometer door donkere smalle baantjes, waarover met een zo hoog mogelijke snelheid wordt gereden en moeilijke rempunten heeft. Veelal is deze proef de scherprechter van de wedstrijd.

Nieuw

De wedstrijd van de NED Cross Country Rally is een nieuwe loot van de GTC Rally. Deze telt mee voor de NK Offroad Racing Series 2019. Spectaculaire bolides (4x4) gebouwd voor mul zand, bekend van Dakar en andere wedstrijden die in rul zand worden gehouden, zullen zich uitleven op de klassementsproeven van de GTC Rally. "De deelnemers passen hun bolides natuurlijk wel aan door bijvoorbeeld andere banden en grotere remschijven te gebruiken. Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar we onze wedstrijden kunnen houden", laat de organisator blij met deze mogelijkheid weten.

GTC Rally

De GTC Rally, telt mee voor de Europese FIA Benelux Rally Trophy. De deelnemers maken kans op een plek in de finale van de European Rally Trophy. De GTC-rally telt dit jaar vijftien klassementsproeven waarbij over een lengte van 185 kilometer om het snelst wordt gereden.Surf voor meer informatie naar www.gtcrally.eu.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief