Foto: Addo Sprangers

Eerste wedstrijd Walking Football op sportpark De Wildert

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Walking Football is 'hot'. Het in het begin van dit jaar door VV Zundert in de gemeente Zundert geïntroduceerde fenomeen is zó succesvol dat de Zundertse club komende woensdag wéér een primeurtje heeft: voor de eerste keer wordt er op sportpark De Wildert een heuse wedstrijd Walking Football gespeeld.


Het succes van Walking Football van VV Zundert is groot. In februari van dit jaar werd er officieel een start mee gemaakt en nu al is er een twintigtal enthousiastelingen die tijdens de wekelijkse training lekker een balletje trappen. En nu dus voor het eerste keer een echte wedstrijd gespeeld. Tegenstander is het Old Stars Team van DVO'60 uit Roosendaal. De wedstrijd komende woensdag begint om 10.00 uur en is vrij toegankelijk.

Sociale binding

Als eerste club in de gemeente Zundert startte VV Zundert dit jaar zoals gezegd met Walking Football. Senioren worden op deze manier niet alleen aangemoedigd om (weer) in beweging te komen, ook de sociale binding met VV Zundert moet zo een impuls krijgen.


Aangepaste spelregels

Walking Football is een sportprogramma voor 60-plussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Deelnemers mogen zogezegd niet met de voeten in de lucht zweven. Snelwandelen mag daarentegen wel. Daarnaast is bij Walking Football stevig fysiek contact uit den boze. Er mogen volgens de aangepaste spelregels ook geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Teams bestaan uit zes spelers, er wordt gespeeld op en klein veld en met kleine doelen, zonder keepers. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Vakman

Zundert

Meerdere vacatures

Etten-Leur

ADL-assistenten

Bergen op Zoom Bergseplaat

Bezorger / Installateur

Oss

Bezorgers

Teteringen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief