Foto: Addo Sprangers

Wernhoutse drankrijder loopt tegen de lamp na melding aanrijding

  Algemeen,Nieuws

WERNHOUT - Een 45-jarige man uit Wernhout is zondag rond 21.15 uur op de Kempenbaan in Tilburg aangehouden nadat in zijn auto een busje pepperspray was aangetroffen. Bovendien was de man onder invloed van alcohol. Ook werden inbrekerswerktuigen in zijn auto aangetroffen. De man had de politie gebeld in verband met een aanrijding waarbij de tegenpartij was doorgereden.


De politie kreeg omstreeks 20.30 uur een melding van een automobilist die op dat moment een auto achtervolgde. Volgens de melder zou hij de auto achtervolgen omdat hij eerder op de avond zou zijn aangereden door het desbetreffende voertuig. Beide auto's zijn door motorrijders van de politie op de Kempenbaan aan de kant gezet. Ter plaatse bleek het om minimale schade te gaan. Een van de agenten rook echter direct een sterke alcohollucht bij de man en besloot een blaastest bij hem af te nemen. De man blies dermate slecht dat hij mee moest naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Doorzoeking

De agent vroeg daarop de melder om zijn rijbewijs of een ander legitimatiebewijs. Dat had hij niet bij zich. Om toch de identiteit van de melder vast te stellen, doorzocht een van de agenten zijn auto. Tijdens deze doorzoeking stuitte de agent op een busje pepperspray, een wapen dat je niet bij je mag dragen, én inbrekersgereedschap. De melder is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij 485 ugl, ruim twee keer de toegestane maximale hoeveelheid alcohol.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief