Foto: VV Zundert

Walking Football op sportpark De Wildert: eerste krachtmeting valt VV Zundert zwaar

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Walking Football is 'hot'. Het in het begin van dit jaar door VV Zundert in de gemeente Zundert geïntroduceerde fenomeen is zó succesvol dat de Zundertse club afgelopen woensdag wéér een primeurtje had: voor de eerste keer werden er op sportpark De Wildert enkele potjes Walking Football gespeeld in wedstrijdverband.


Het succes van Walking Football van VV Zundert is groot. In februari van dit jaar werd er officieel een start mee gemaakt. Inmiddels bezoekt een twintigtal enthousiastelingen wekelijkse de training om lekker een balletje trappen. En nu dus werd er voor eerste keer 'voor het echie' gespeeld. Tegenstander was het Old Stars Team van DVO'60 uit Roosendaal. In totaal werden er vier wedstrijden van twee keer twintig minuten gespeeld, waarbij beide clubs elk twee teams inzetten. Eén keer wist VV Zundert met 1-1 een gelijk spel in de wacht te slepen. Drie keer trok de club uit Zundert aan het langste eind en konden de uitslagen 1-6, 0-3 en 0-5 worden genoteerd. De gasten uit Roosendaal waren dus duidelijk te sterk voor de Zundertse voetballers, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de Old Stars van DVO'60 al een aantal jaren samen spelen. Het was er niet minder gezellig om.

Sociale binding

Als eerste club in de gemeente Zundert startte VV Zundert dit jaar zoals gezegd met Walking Football. Senioren worden op deze manier niet alleen aangemoedigd om (weer) in beweging te komen, ook de sociale binding met VV Zundert moet zo een impuls krijgen.


Aangepaste spelregels

Walking Football is een sportprogramma voor 60-plussers. De essentie van deze voetbalvorm is dat er tijdens het spel niet wordt gerend. Deelnemers mogen zogezegd niet met de voeten in de lucht zweven. Snelwandelen mag daarentegen wel. Daarnaast is bij Walking Football stevig fysiek contact uit den boze. Er mogen volgens de aangepaste spelregels ook geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal in de voeten in plaats van in de loop en het vrijlopen zijn veel belangrijker. Teams bestaan uit zes spelers, er wordt gespeeld op en klein veld en met kleine doelen, zonder keepers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief