Foto: Guus Arnouts

'Nieuwe jubellocatie, maar passie zal nooit veranderen'

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Het is bijna zover. Komende zondag staat in Zundert en directe omgeving alles weer in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso. Voor de bouwers van de corsowagens breken de laatste en wellicht ook cruciale uren aan om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten.


"Al maanden is met veel enthousiasme gewerkt aan de corsowagens", weet Jos Jochems, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Zundert. "Aan de vooravond van het corsoweekend worden deze voorzien van bloemen en hier en daar van wat alternatief materiaal. Niet omdat er te weinig bloemen zijn, maar omdat het beter bij de corsocreatie past".

Prijsuitreiking

"Van een optocht van versierde fietsen, steppen en een enkele wagen zijn wij als corso uitgegroeid tot het grootste dahliacorso van Europa. Bij het eerste corso in 1937 vond de prijsuitreiking plaats in het gemeentehuis. Na het uitreiken van de prijzen gingen alle deelnemers in optocht naar het vuurwerkterrein voor de afsluiting van het feest". 

Wijziging

"Zo lang ik me kan herinneren is de prijsuitreiking op de Markt voor het gemeentehuis", vervolgt hij. "In verband met de veiligheid, een uitbreiding van het aantal tribuneplaatsen en een betere locatie voor onze hoofdsponsors zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie voor de prijsuitreiking. Na vele gesprekken met de gemeente zijn we tot een ambitieus plan gekomen: 'De Jubel verhuist naar het Oranjeplein en als het kan dit jaar nog'. En dat is gelukt, dankzij de vele vrijwilligers binnen de Stichting die honderden uren besteed hebben om deze wijziging te realiseren. Op het Oranjeplein staan nu twee grote tribunes en een sponsorhome, waardoor veel meer mensen kunnen meemaken wat het is om de eerste prijs te winnen met het corso".

Gedrevenheid

"We beseffen dat deze nieuwe Jubellocatie een verandering is in onze corsotraditie", besluit Jochems. "Maar wat nooit zal veranderen is de gedrevenheid van de buurtschappen, de creativiteit van de bouwers en de passie om met zijn allen een prachtig corso door de Zundertse straten te laten rijden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief