Foto: Saskia Roks

Kindercorso als kweekvijver voor het 'grote' Corso

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Het jaarlijkse Kindercorso komt met rasse schreden naderbij. Op zondag 15 september 2019 vindt alweer de 69ste editie van het populaire evenement plaats. Voor corsominnend Zundert en verre omstreken een prachtige follow-up van het 'grote' Corso.


Voor deelnemers en bezoekers is het een moment waar iedere keer opnieuw weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Zundert en het corso zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Zundertse Bloemencorso is het grootste van de wereld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap. Bij elkaar duizenden Zundertenaren, verdeeld over twintig buurtschappen, ontwerpen en bouwen corsowagens, kweken dahlia's of dragen op andere wijze bij aan het corso. Corso Zundert neemt hier een bijzondere positie mee in en vormt een fantastisch bindmiddel tussen de inwoners van de gemeente Zundert. Dat geldt ook voor de met het Corso samenhangende evenementen als het Corsong, de jaarlijkse verkiezing van het Corsolied, en het Kindercorso.

Springlevend

Het Kindercorso speelt een niet te onderschatten rol. Het voortbestaan van ieder evenement valt of staat immers met de animo daarvoor onder de jongere generaties. Voor veel Zundertse kinderen is het Kindercorso hun allereerste ervaring met het zelf werken aan een corsowagen. Het Kindercorso als kweekvijver voor het 'grote' Corso? Dat klinkt helemaal niet onlogisch. Het is goed mogelijk dat op zondag 15 september al de hand van toekomstige ontwerpers zichtbaar zal zijn. Het Kindercorso telt jaarlijks zo'n 170 inschrijvingen, goed voor ongeveer 700 jonge deelnemers. Er mag dus met een gerust hart worden gesteld dat het corsovirus hardnekkig is.

Surf voor meer informatie naar http://kindercorso.corsozundert.nl/.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief