Afbeelding
Foto: Pixabay

Raad van State verwijst zaak-Fort Oranje terug naar Bredase rechtbank

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Was de sluiting van de Rijsbergse camping Fort Oranje in 2017 rechtmatig? Het antwoord op die vraag laat voorlopig nog even op zich wachten. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de zaak woensdag namelijk terugverwezen naar de Bredase rechtbank.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Raad van State uitspraak zou doen over verschillende besluiten van de Gemeente Zundert over camping Fort Oranje in Rijsbergen, welke onder meer betrekking hebben op het intrekken van een gebruiksvergunning, op het sluiten van de Rijsbergse camping voor de duur van een jaar, op het overnemen van het beheer door het gemeentebestuur en op het slopen van caravans op het terrein.

Overtreding milieuregels

De Gemeente Zundert kwam tot die besluiten, omdat er op het campingterrein verschillende milieu- en veiligheidsregels zouden worden overtreden. Campingeigenaar Cees Engel is tegen de verschillende besluiten in beroep gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat geldt eveneens voor twee voormalige bewoners en een bedrijf.

Niet-ontvankelijk

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft nu echter bepaald dat de beroepen tegen de besluiten van de Gemeente Zundert om op basis van de Wet milieubeheer de camping te ontruimen en al het afval te verwijderen niet-ontvankelijk zijn, dit vanwege het ontbreken van een belang bij een beoordeling ervan. De beroepen tegen de ontruiming van de camping Fort Oranje op basis van de Woningwet moeten volgens de Afdeling Bestuursrechtspraak eerst onder de loep worden genomen de rechtbank in Breda. Mochten betrokken partijen hierop in hoger beroep gaan, is het de beurt aan de Raad van State.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief