Timberwolf Tracks verwijst naar de legendarische Amerikaanse 104de infanteriedivisie die Achtmaal, Wernhout en Zundert op 27 oktober 1944 bevrijdde.
Timberwolf Tracks verwijst naar de legendarische Amerikaanse 104de infanteriedivisie die Achtmaal, Wernhout en Zundert op 27 oktober 1944 bevrijdde. Foto: Militair Historisch Museum Achtmaal

Timberwolf Tracks in teken van herdenking bevrijding

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL - De jaarlijkse fiets- en wandeltocht Timberwolf Tracks op zondag 20 oktober is het startsein voor de activiteiten die worden gehouden ter herdenking van de bevrijding van Zundert 75 jaar geleden.

Stichting Vrienden van de Timberwolves en Stichting Militair Historisch Museum hebben hiertoe hun krachten gebundeld. Er zijn naast een fietstocht van 30 km wandeltochten van respectievelijk 10 km, 20 km en 30 km. Deelnemers ontvangen bij aanvang een routebeschrijving. Verder zal de gehele route ook nog met pijlen van bewegwijzering voorzien zijn. Ongeveer halverwege alle routes is een rustplaats ingericht alwaar tot uiterlijk 15.30 uur koffie en thee zal worden geschonken. Dit gebeurt net als in voorgaande jaren weer vanuit zogeheten Red Cross Clubmobiles. Deze voertuigen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog rijden ook rond om eventuele uitvallers mee te nemen naar het eindpunt. Alle tochten hebben als vertrek- en eindpunt het Militair Historisch Museum aan de Nieuwmoerseweg 2c in Achtmaal waar kan worden ingeschreven voor de wandel- en fietstochten. Inschrijven en vertrek is mogelijk van 8.00 uur tot 10.00 uur voor de wandeltocht van 30 kilometer, van 8.00 uur tot 12.00 uur voor de wandeltocht van 20 kilometer en van 8.00 uur tot 14.00 uur voor de wandeltocht van 10 kilometer en de fietstocht van 30 kilometer. Een bezoek aan het Militair Historisch Museum is bij deelname inbegrepen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief