Afbeelding
Foto: Gemeente Zundert

Snelheidsmeterspaarpot beloont goed rijgedrag

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ACHTMAAL/KLEIN ZUNDERT - Aan de Hulsdonkstraat staat sinds maandagmiddag een zogeheten Snelheidsmeterspaarpot. Deze spaarpot beloont goed rijgedrag: iedere verkeersdeelnemer die zich houdt aan de maximumsnelheid in de Hulsdonkstraat, verdient geld voor in de spaarpot.

Wethouder Patrick Kok (portefeuillehouder Mobiliteit) gaf het startsein voor het tot 7 november durende project. Een verkeersdeelnemer die zich aan de maximum snelheid van 60 km/u houdt in de Hulsdonkstraat, verdient een bedrag voor in de spaarpot. De hoogte van dit bedrag is direct te zien op de snelheidsmeter. De opbrengst van dit project wordt, tot een maximum van 1.000 euro, geïnvesteerd in reflecterende huisnummerbordjes. Het project zet in op gedragsverandering bij de verkeersdeelnemers. "Het veranderen van gedrag in het verkeer is ontzettend lastig", weet wethouder Patrick Kok.

Gedragsverandering

"Namens de Gemeente Zundert zit ik in het Bestuurlijk Kernteam Verkeersveiligheid van de Provincie Noord-Brabant waar gedragsverandering ook een groot issue is. Met de Snelheidsmeterspaarpot proberen we het op een andere manier: door het gewenste gedrag te belonen".

Dorpsraad Achtmaal

Iedere dorpsraad mocht een straat aandragen waar de spaarpot goed zou passen. Dorpsraad Achtmaal bracht de Hulsdonkstraat in als suggestie. Tijdens een gezamenlijk overleg met de dorpsraden is er een loting gehouden: hierbij kwam de Hulsdonkstraat als winnaar uit de bus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief