Zoon van Wernhoutse verzetsstrijder schrijft boek over zijn vader Gerrit Wiechert Kleisen

ZUNDERT - Donderdag 6 juni overhandigt Gerrit Wiechert Kleisen jr. het eerste exemplaar van zijn boek 'Verzet, Verraad, Vrijheid' aan burgemeester Leny Poppe-de Looff in de Annakapel in Zundert.


Het boek vertelt het verhaal van zijn vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat en werd verraden. De presentatie wordt voorafgegaan door de vertoning van de film 'Het Eerbetoon'. De film laat de vlucht van de Joodse familie Joseph zien, die met onder andere de hulp van Kleisen via Wernhout naar Zwitserland vluchtte. 

Kleisen was actief in het Nederlands verzet. Eerst in Wernhout als douanier, waar hij samen met (Belgische) collega's vele mensen de grens over hielp tot er verraad wordt gepleegd. Kleisen dook onder in de Achterhoek bij Aalten. Daar sloot hij zich opnieuw aan bij het verzet. Weer werd hij verraden en de Duitsers rolden bijna het gehele verzet rond Aalten op. Na een schijnproces fusilleerden ze velen daarvan, waaronder Kleisen, nu 75 jaar geleden op D-day in de Duinen van Bloemendaal.

Initiatiefnemers van de avond in de Annakapel zijn Jack Roelands en Ad de Klerk.

Het boek 'Verzet, Verraad, Vrijheid' is vanaf 14 juni verkrijgbaar via de VVV Zundert. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief