Een levend standbeeld langs het Beekpad in Rijsbergen, een van de acts uit de Kulturele Kermis Karrousel 2018.
Een levend standbeeld langs het Beekpad in Rijsbergen, een van de acts uit de Kulturele Kermis Karrousel 2018. (Foto: Pierre Luijten)

Kulturele Kermis Karrousel gaat opnieuw verrassen

RIJSBERGEN - Voor de zesde keer organiseert een groepje Rijsbergenaren de Kulturele Kermis Karrousel. Zes verrassende acts op onverwachte locaties in het dorp. "We wilden de kermismaandagavond weer meer leven inblazen", vertellen de organisatoren Ad de Klerk en Piet Utens.


Een stijldansshow in de sporthal, samen een schilderij maken in het Wit-Gele Kruisgebouw en twirling in het atrium van het Rijserf. Zo maar een greep uit de acts die de deelnemers in de afgelopen vijf jaar zagen. "Vroeger was de maandagavond met kermis een echte uitgaansavond. We wilden dat gevoel weer een beetje laten terugkomen", legt Ad de Klerk uit over het ontstaan van de Kulturele Kermis Karrousel.

Kwis

Samen met Toine Graumans en Peter van den Bemd organiseren Ad en Piet al 13 jaar de 'Rijsbergen mijn dorpje'-kwis bij Het Kaffee. Van daaruit bedacht het kwartet deze culturele avond. "Voor de kwis houden we het hele jaar door onze oren en ogen open voor leuke en interessante weetjes over ons dorp. Zo komen we ook uit bij dorpsgenoten die iets speciaals doen als hobby of als werk."

Beperkt

Het aantal deelnemers aan de avond is beperkt. Slechts 100 mensen kunnen een kaartje bemachtigen. Met een gids wandelen zij in groepen van 25 personen van locatie naar locatie voor een optreden. De afsluiting is in de tuin bij Het Kaffee. Piet: "We houden het bewust klein. De optredens zijn soms bij mensen thuis en dan kun je niet met grote groepen komen. Bijvoorbeeld het LEGO-spektakel bij Frans Mathijssen of de houten brillen van Anko Gils. Wat de avond extra leuk maakt, is dat de performers allemaal uit Rijsbergen afkomstig of woonachtig zijn. En dat je in die groep weer in contact komt met andere Rijsbergenaren."

Uniek

Ad vervolgt: "Het is gewoon een unieke avond. Je kunt zomaar ineens je buurman zien optreden. Dan wist je niet dat hij zoiets deed. Dat hadden we vorig jaar met André Frijters, die een uitleg gaf over zijn vogelverschrikkers. Natuurlijk, soms valt een optreden tegen. Dat kan gebeuren. Of er gebeurt iets onverwachts. Zo trad dansgroep Basickx op in de brandweerkazerne toen het brandalarm ging. Het duurde even voor we doorhadden dat het niet bij de act hoorde."

Ervaren

"Nee, we kunnen geen tipje van de sluier oplichten over de optredens dit jaar." De mannen schudden vastberaden het hoofd. "Zeker is dat we opnieuw gaan verrassen met bijzondere acts. We kunnen niet anders zeggen dan: kom het zelf eens ervaren."

Kulturele Kermis Karrousel
Maandag 17 juni 2019, start om 19.30 uur bij het Kaffee. Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar, verkrijgbaar bij het Kaffee.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief