Jim Putter met zijn gouden medailles.
Jim Putter met zijn gouden medailles. (Foto: Jeroen Stoutjesdijk)

DJA-atleet Jim Putter officieus Nederlands kampioen

  Sport en Vereniging

RIJSBERGEN - Terwijl heel Zundert in de ban is van het Bloemencorso, reist de Rijsbergense atleet Jim Putter (12 jaar) in alle vroegte af naar Amsterdam, waar hij in het Olympisch Stadion deel zal nemen aan de D-spelen, de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor D-junioren.


Jim, specialist op de explosieve onderdelen, heeft zich gekwalificeerd voor het hordenlopen en het verspringen.
Na de series van de 80 meter horden wordt meteen duidelijk dat zijn leidende positie op de jaarranglijst van dit onderdeel (voor 12-jarigen) geenszins betekent dat hij vandaag eenvoudig naar de winst zal lopen. De concurrentie loopt namelijk een snellere tijd dan de atleet van DJA, dus dat belooft nog een spannende finale te worden.
In die hordenfinale stijgt Jim boven zichzelf uit en scherpt zijn persoonlijk record (PR) aan naar 12,48 seconden, wat meteen goed is voor een gouden medaille!

Na een aantal uur wachten, rusten en ontspannen mag Jim zich klaarmaken voor zijn tweede en laatste onderdeel: het verspringen. Ook op dit onderdeel voert Jim de jaarranglijst voor 12-jarigen aan en gelet op het verschil met zijn leeftijdsgenootjes, is hij stiekem toch wel de grote favoriet. Verspringen is echter een onderdeel waar timing en techniek optimaal samen moeten komen en dan moet de vorm van de dag er ook nog eens zijn. Bij de Rijsbergense junior is dit vandaag dik in orde. Een razendsnelle aanloop, perfecte afzet en mooie vlucht resulteren in een nieuw PR van 5,13 meter, goed voor een tweede gouden medaille!

Met twee keer goud voor Jim, is atletiekvereniging DJA weer een (officieus) Nederlands kampioen rijker! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief