Archieffoto: Wouter Roosenboom

Laat Dylan Groenewegen zijn benen spreken bij tussensprint ZLM Tour in Rijsbergen?

  Sport

RIJSBERGEN - Laat Dylan Groenewegen zijn benen spreken tijdens de tussensprint in Rijsbergen in de tweede etappe van de ZLM Tour op vrijdag 21 juni? Zo ja, dan is het te hopen dat die benen flink ingereden zijn want die tussensprint zit al heel snel in de tweede etappe!


De rit start op vrijdag 21 juni rond 13.00 uur in Etten-Leur ter hoogte van de Moeierboom op de Markt en voert de renners na een geneutraliseerde ronde door Etten-Leur via de Brabantse Kempen over een afstand van 168 kilometer naar het Limburgse Buchten. 

De geneutraliseerde ronde in Etten-Leur gaat richting Hoevenseweg, Concordialaan, Platijnlaan, Korte Brugstraat, Lange Brugstraat, Pottenbakkerstraat, Vijfhuizenweg, Lichttorenhoofd, Liesbosweg en de Spoorlaan en weer terug naar de Markt. Na het opnieuw passeren van de start rijden de renners via de Bisschopsmolenstraat en Achter de Molen naar de Rijsbergseweg. De geneutraliseerde zone eindigt na de rotonde. Het peloton vervolgt dan zijn weg richting Rijsbergen, waar kort na de neutralisatie al een tussensprint is voorzien voor het oude gemeentehuis. 

Diverse topteams brengen sprinters aan de start van de ZLM Tour. Naast Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma is dat onder andere en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Beiden hebben de afgelopen periode laten zien in vorm te zijn. Groenewegen won drie etappes in de Vierdaagse van Duinkerken, terwijl Caleb Ewan twee ritzeges voor zich opeiste in de Giro.

Zij kunnen rekenen op geduchte concurrentie van Team Sunweb neo-prof Cees Bol, die afgelopen weken ritzeges mee pikte in de Tour of California en de Tour of Norway. Andere snelle mannen op de deelnemerslijst zijn onder meer Timothy Dupont (Wanty), Jens Debusschere (Katusha-Alpecin), Boy van Poppel (Roompot-Charles), Coen Vermeltfoort (Alecto Cyclingteam) en de Australische kampioen Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast). 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief