Een jaar na de promotie naar de Eerste Klasse, lonkt nu de Hoofdklasse voor Moerse Boys.
Een jaar na de promotie naar de Eerste Klasse, lonkt nu de Hoofdklasse voor Moerse Boys. (Archieffoto: Addo Sprangers)

Moerse Boys naar finale nacompetitie voor plek in Hoofdklasse; Zundert en Achtmaal gedegradeerd

  Voetbal

KLEIN ZUNDERT/ZUNDERT - Moerse Boys heeft zich maandagmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse van het zondag amateurvoetbal.


Moerse Boys versloeg op eigen veld SC Bemmel met 2-1. Kort na rust opende Joris Goossens de score voor de thuisploeg, maar amper een minuut later was het alweer gelijk. Zo'n tien minuten voor tijd zorgde een eigen doelpunt van SC Bemmel, dat lange tijd met tien man speelde vanwege een rode kaart, voor de 2-1 voorsprong. Moerse Boys verdedigde die kleine marge met succes in de slotfase.

In de finale treft Moerse Boys de winnaar van het duel tussen Fortuna Wormerveer en WKV, dat donderdagavond wordt gespeeld. De finale is op zondag 16 juni. Mocht Moerse Boys die wedstrijd verliezen, dan krijgt het daarna nog een herkansing, op donderdag 20 juni, om alsnog de Hoofdklasse te halen. 

VV Zundert degradeerde maandagmiddag naar de Derde Klasse. In Oosterhout verloor de ploeg van de afscheid nemende trainer Ger Musters met ruime cijfers, 4-0, van TSC. De ploeg uit Oosterhout bewandelt hierdoor de omgekeerde weg en promoveert van de Derde naar de Tweede Klasse.

Ook Achtmaal redde het niet. In de wedstrijd om behoud van een plekje in de Vierde Klasse, verloor de ploeg van de (eveneens) afscheid nemende trainer John van Aert in Terheijden met 2-0 van de amateurs van FC Dordrecht. Achtmaal daalt hierdoor af naar de Vijfde Klasse.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief