• Alles

Zondag wandeltocht Krochten-Lange Gooren

zondag 31 oktober 10:00 uur

Foto: het Kaffee

De eerste wandeltocht van het Kaffée in het seizoen 2021-2022: Ongeveer 23 kilometer. We vertrekken vanuit het Kaffée richting de rivier AA of Weerijs. Deze volgen we met een klein omweggetje tot iets voorbij het Zwembad in Zundert. We duiken hierna het natuurgebied de Krochten-Lange Gooren in.

De Krochten: Het gebied grenst aan het Landgoed Maxburg. In De Krochten komen ook bijzondere bomen voor zoals de zeeden. Hier liggen enkele moerputten met een weergaloze begroeiing. Daar is de turf afgegraven en blijven de natte gaten over. Lange Gooren en Krochten (of: Gooren en Krochten) is een langgerekt natuurgebied van 145 ha dat eigendom is van Staatsbosbeheer.

Flora en fauna: Vooral de lagere delen zijn interessant. Er bevindt zich vochtige heide en gagelstruweel. Tot de flora behoort: waterdrieblad, waterviolier, klein blaasjeskruid, groot blaasjeskruid, moeraswolfsklauw, lavendelhei, galigaan en dalkruid. Tot de broedvogels behoren: bruine kiekendief, blauwborst, nachtegaal en kneu.

Lange Gooren: Bestaat voornamelijk uit naald- en loofbossen, afgewisseld door open heide. In de herfst vindt u hier paddenstoelen in overvloed. Dit is een geliefd gebied voor allerlei dieren zoals konijnen en roofvogels.

Info:www.hetkaffee.nl
deel deze activiteit

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief