Afbeelding
Foto: stock.adobe.com

Een nieuwe badkamer, badmeubel of douche? Dit zijn de trends!

Door: redactie Advertorial

(Advertorial) - Ga jij binnenkort verhuizen, en wil je een nieuwe badkamer gaan kopen? Of is de badkamer in jouw huidige woning aan vernieuwing toe? Lees dan snel verder, want wij zetten de trends voor je op een rij!

Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt, moet je een volledige nieuwe badkamer uitzoeken. En ook wanneer je een sterk verouderde woning koopt, kan het verstandig zijn om de badkamer in één keer volledig te vernieuwen. Maar vergis je niet, een grote verbouwing is niet altijd nodig! Is jouw badkamer nog functioneel, maar heb je behoefte aan iets fris en nieuws? Ook met het vernieuwen van slechts het badkamermeubel, de douchewanden, of de tegels kun je jouw ‘oude’ badkamer een nieuwe look geven!

Badkamermeubel
Het badkamermeubel is een belangrijke onderdeel van jouw badkamer. Je gebruikt het iedere dag, het is enorm functioneel én sfeerbepalend voor de look van jouw badkamer. Het kan dan ook een uitdaging zijn om het perfecte meubel te vinden. Gelukkig zijn ze er in alle soorten, maten en looks!

De meest populaire kleuren voor een badkamermeubel zijn wit, grijs en houtkleur. Iedere kleur heeft daarbij zijn eigen effect op de ruimte. Wit en grijs zorgen voor een lichte, moderne uitstraling. Houtkleur geeft juist meer warmte in de ruimte. Wil je die warme, landelijk look doorzetten? Kies dan voor metalen handgrepen. Bij witte en grijze badkamermeubels zijn juist greeploze exemplaren populair, omdat dit aansluit bij de moderne look. En een fijne bijkomstigheid: greeploze meubels zijn ook gemakkelijk schoon te maken!

Wastafel- of kom
Van oudsher kiezen veel mensen voor een badkamermeubel met een ingebouwde wastafel. Maar daar is de laatste jaren een ware omslag in te zien. De waskom is enorm in populariteit gestegen. Het grootste verschil tussen de twee? De uitstraling. Een wastafelmeubel met een waskom heeft een chique zeer uitstraling, én de handige bijkomstigheid dat je er gemakkelijk spullen naast kan zetten. Een badkamermeubel met wastafel zorgt juist voor een strakker geheel.

Douches
Eén van de populairste woontrends is momenteel het gebruik van de kleur zwart. En die trend zie je ook terug in douches. Kies bijvoorbeeld voor glazen douchewanden met een mat zwart aluminium profiel. Wil jij een douche die helemaal zwart is? Kies dan bijvoorbeeld voor zwart rookglas. Dat is niet alleen stijlvol, maar biedt ook wat extra privacy!

De populariteit van zwart zien we ook terug in kranen en douchegarnituur. Heb jij nou gekozen voor een zwarte douche, en wil je de look van jouw badkamer extra chique maken? Ook gouden douchesets winnen de laatste jaren flink aan populariteit!

Kleur
De meest populaire kleuren voor badkamers zijn wit, grijs, houtkleur en zwart. Maar ook groen is bezig met en opmars. Wil jij wat extra kleur in je badkamer brengen? Dan kun je dat natuurlijk doen met tegels. Vind je dat te ingrijpend? Probeer dan eens voegenverf! Dat is een subtiele manier om toch een frisse kleur in je badkamer aan te brengen. Heb je bijvoorbeeld witte tegels? Met een vrolijke kleur voegenverf geef jij jouw badkamer op een simpele manier een nieuwe look!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief