<p>Chiel van Nispen in zijn ijssalon aan de Molenstraat in Zundert.</p>

Chiel van Nispen in zijn ijssalon aan de Molenstraat in Zundert.

(Foto: Addo Sprangers)

‘Bezoek aan De IJssalon van Zundert moet beleving zijn’

  Algemeen,Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Zundert is sinds zaterdag officieel een ijssalon rijker. En niet zo maar een ijssalon. Aan de Molenstraat 17 heeft de jonge ondernemer Chiel van Nispen namelijk De IJssalon van Zundert geopend.


Het is de voorlopige bekroning op enkele maanden hard werken om de fonkelnieuwe zaak startklaar te krijgen. Chiel van Nispen reageerde begin dit jaar op een advertentie van projectontwikkelaar Maas-Jacobs met het oog op een nieuw te starten ijssalon en beide partijen wisten elkaar snel te vinden. Een eigen zaak was altijd al een wens van Van Nispen, die hiervoor een jaar of acht werkzaam was in de detailhandel, van verkoper tot storemanager.

Steun

“Dit was voor mij het juiste moment om in te stappen,” vertelt hij. “Alles kwam samen. Ik was net klaar met de bouw van mijn huis waar ik samen met mijn vader en de aannemer anderhalf jaar aan heb gewerkt, toen dit op mijn pad kwam. Mijn vriendin Melanie Esser, die in maart vanuit Assendelft naar hier is verhuisd, stond ook meteen volledig achter mij. Zij heeft een fulltime baan, maar helpt mij achter de schermen ontzettend goed mee. Ook de hulp van mijn vader, moeder en broer is heel belangrijk geweest om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Het is zó belangrijk dat je die steun hebt.”

Kwaliteitsijs

Hulp ontving Chiel van Nispen ook van interieurontwerper Martin de Boer, die samen met onder anderen Hanneke Dictus gestalte gaf aan de sfeervolle en frisse inrichting van De IJssalon van Zundert. Steun kreeg en krijgt hij eveneens van Edwin van Es, eigenaar van ijssalon Bon Appetit met vestigingen in Rijsbergen en Breda. Om feeling met het product te krijgen, draaide Chiel van Nispen enige tijd mee in de zaken van Van Es. Bij laatstgenoemde wordt ook diens zelfgemaakte ijs betrokken dat in De IJssalon van Zundert wordt verkocht. “In totaal verkopen we zestien verschillende smaken,” vertelt Chiel van Nispen. “Die kan ik, afhankelijk van de smaak, overigens eenvoudig wisselen. Edwin van Es beschikt namelijk over 48 verschillende smaken ijs.” Het assortiment van De IJssalon van Zundert bestaat naast heerlijk kwaliteitsijs uit bonbons, truffels, cannolis en macarons. Laatstgenoemde producten zijn een soort suikerkoekjes met vulling van respectievelijk Italiaanse en Franse origine.

Begrip

Als het aan Chiel van Nispen ligt, wordt De IJssalon van Zundert een begrip. ”De naam is simpel en doeltreffend. Je weet waar je naartoe gaat en waarvoor je er naartoe gaat. Iedereen is hier welkom, al is het maar om even naar de wc te gaan en om een kijkje te nemen. Die service wil ik, naast de verkoop van producten van topkwaliteit, namelijk óók bieden. Eigenlijk wil ik een stuk beleving verkopen waarvoor iedereen graag weer terugkomt naar De IJssalon van Zundert.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief