Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Organisatie trekt stekker uit Sportgala Zundert

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Het bestuur van de stichting Sportgala Zundert heeft tijdens de evaluatiebijeenkomst van het Sportgala 2017 het besluit genomen om te stoppen met het organiseren van het Zundertse Sportgala.

"Als zich in de komende maanden gegadigden aanbieden om de organisatie op te pakken zal het huidige bestuur terugtreden en de stichting overdragen. Als dat niet gebeurt, zal de stichting medio 2018 worden opgeheven", zo meldt het bestuur van de stichting Sportgala Zundert.

Gering draagvlak

Als belangrijkste reden voor het genomen besluit noemt het bestuur het geringe draagvlak voor het Sportgala Zundert binnen de meeste Zundertse sportverenigingen. "In het afgelopen jaar heeft het bestuur van de stichting een aantal keren geprobeerd om in gesprek te komen met de sportclubs om te overleggen over de toekomst van het Sportgala. In 2015 heeft de stichting de organisatie van het Sportgala overgenomen van de gemeente Zundert. In de afgelopen drie jaren waren al de nodige wijzigingen aangebracht. Zo werden in 2017 voor het eerste geen jeugdsporters gekozen, maar werd een aantal jeugdsporttalenten in de schijnwerpers gezet. Het bestuur wilde daarnaast nog een aantal wijzigingen doorvoeren, waaronder een splitsing tussen het gala voor jeugdsporters en het gala voor de volwassen sporters.  De bereidheid van de clubs om daarover mee te praten is echter minimaal gebleken."

Teleurstellend

Gezien de teruglopende inkomsten uit sponsoring en subsidie werd aan de verenigingen tevens gevraagd of zij bereid zouden zijn een kleine financiële bijdrage beschikbaar te stellen. "Slechts enkele verenigingen hebben daar positief op gereageerd". Zo meldt het bestuurt. "De reacties vanuit de Zundertse sportwereld waren al met al zo teleurstellend dat het bestuur moet vaststellen dat er op dit moment geen draagvlak is voor het evenement. Ook tijdens het Sportgala van 16 december 2017 lieten veel verenigingen het afweten."

Verlies

Met pijn in het hart trekt het bestuur van de stichting Sportgala Zundert uit al deze ontwikkelingen de conclusie dat het overgrote deel van de Zundertse sportwereld blijkbaar geen behoefte heeft aan het Sportgala. "In de voorbij jaren is door bestuur en het sportforum veel tijd en energie gestoken in het Sportgala. Dat dit niet het gewenste resultaat oplevert, beschouwt de stichting  als een verlies voor iedereen die de Zundertse sportwereld een warm hart toedraagt", zo besluit het bestuur van de Stichting Sportgala Zundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief