Kees Verkooijen en Carl van Kuijck: “Geweldig hoe iedereen zich inzet om er een succes van te maken.”
Kees Verkooijen en Carl van Kuijck: “Geweldig hoe iedereen zich inzet om er een succes van te maken.” Foto: Mieke van Meer

Rijsbergse Sint Bavokerk decor voor RICH the Passion

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - De Sint Bavokerk is op 23 en 24 maart omgetoverd tot muziektheater voor RICH the Passion. Kees Verkooijen en Carl van Kuijck houden zich bezig met de aankleding, het decor, de ontvangst van de gasten en nog heel veel meer.

DOOR MIEKE VAN MEER

"Ja, RICH in de kerk is zeker anders dan in sporthal 't Trefpunt", knikt Carl van Kuijck. Als lid van de regiegroep is Carl verantwoordelijk voor de sfeer in de kerk en het decor. "Een sporthal is een lege ruimte, terwijl we in de kerk te maken hebben met vaste banken, pilaren en een hoger gelegen priesterkoor. Daar moet je het podium en het decor in zien te passen."

Livebeelden

Carl laat een impressie zien op zijn pc. "Het hoge podium dat voor het altaar is gesitueerd, loopt door tot aan de eerste bank. Dankzij onze livebeelden en een LED-scherm van 24m2 kan iedereen de voorstelling prima zien. Ook vanaf de achterste bank. En uiteraard houden we rekening met zitplaatsen door de plekken achter de pilaren niet mee te rekenen." Om te zorgen dat de akoestiek optimaal is, wordt de kerk voorzien van vele meters stof. "De gangpaden leggen we vol met tapijttegels. Het publiek zit alleen in het middenschip en de zijschepen bekleden we met doeken om een intieme sfeer te creëren. Het orkest komt achter het altaar op tribunes te zitten. En het koor is voor iedereen goed zichtbaar vanaf de hoogte waar zij staan te zingen."

Veel vrijwilligers

Ook voor Kees die zorgt voor alle zaken buiten de show levert de kerk een extra uitdaging op. "Daar dealen we mee", zegt Kees nuchter. "Waar ik warm van word, is de medewerking van zoveel mensen. Of het nu gaat om het kerkbestuur van wie we de kerk langdurig mogen gebruiken. Koutershof waar we terecht kunnen voor garderobe en de afterparty. Of de mensen van de Hooiberg die komen oberen. De tientallen handen die meehelpen het decor opbouwen en de mensen die zorgen voor de catering van de spelers en muzikanten. De Rijsbergse ondernemers die volmondig hun medewerking verlenen in de vorm van sponsoring. Waar zouden we zijn zonder hen? En niet te vergeten de figuranten die uren in de kou hebben gestaan voor de opnames. Wat dat betreft is deze editie van RICH nu al geslaagd." Kees en Carl kijken ook met vertrouwen uit naar de voorstellingen. Carl: "Bij de buitenopnamen had ik al een paar kippenvelmomenten." Kees knikt. "Rijsbergen gaat voor de Goede Week begint al een goed weekend tegemoet." 

RICH The Passion
23 en 24 maart 2018
Alleen nog tickets te koop voor de voorstellingen om 18.30 uur via www.richrijsbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief