Afbeelding
Foto: Sandra Smits

Maarten van der Weijden trapt Week van Zorg en Welzijn af in Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - In Rijsbergen verrichtte zondagavond Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden naar Amarant de landelijke aftrap van de Week van de Zorg en Welzijn.

Die start deze week. Ruim duizend locaties van zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen tijdens deze week hun deuren voor het grote publiek. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is dit jaar wederom ambassadeur van de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn.In zwembad Aquamarant in Rijsbergen begon hij aan zijn trainingsmarathon ter voorbereiding op de Elfstedentocht die hij in augustus van dit jaar gaat zwemmen. Hiermee wil Van der Weijden, die zelf genas van leukemie, geld ophalen voor kankeronderzoek. Hij zal in de veertien zorgregio's in Nederland overal een half uur zwemmen bij een zorg- en welzijnsorganisatie, van Groningen tot Limburg.In totaal is hij ruim 24 uur bezig met deze tocht. Het is zijn manier om de diversiteit en dynamiek van zorg en welzijn onder de aandacht te brengen. Ook zorg gaat immers 24/7 door.

Schijnwerpers

Van 12 maart tot en met 17 maart 2018 vindt het jaarlijks terugkerende evenement - dat vorig jaar zijn eerste lustrumeditie beleefde - weer plaats. Voor het zesde opeenvolgende jaar voert de grootste sector van Nederland campagne onder het motto 'Maak kennis met kunde'. Het doel is de veelzijdigheid van Zorg en Welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen laten zien en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. Belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken naar het werk van de duizenden medewerkers en vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten.

Welkom

En dat betekent dat iedereen welkom is om eens een kijkje te nemen bij bijvoorbeeld het verpleeghuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Benieuwd hoe een zorgboerderij er uitziet of hoe er gewerkt wordt in de GGZ? Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn worden alle vragen beantwoord. Ook over bijvoorbeeld nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg en revalidatie in de gehandicaptenzorg. Surf voor een uitgebreid overzicht van activiteiten en deelnemende organisaties naar www.weekvanzorgenwelzijn.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief