Afbeelding
Foto: Maas-Jacobs

Officieel startsein bouw De Groene Kamers

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Met een symbolische eerstesteenlegging door enkele bewoners en wethouder Johan de Beer, is het project De Groene Kamers dinsdagmiddag officieel ingeluid. Met de komst van bijna veertig nieuwe huizen is Rijsbergen een groene nieuwbouwwijk rijker.

DOOR GUUS ARNOUTS

Voor de partytent aan de rand van het bouwterrein keken alle nieuwe bewoners reikhalzend toe hoe de eerste steen die op de fundering werd gemetseld. Spannend wel die eerstesteenlegging, maar ook een eerste kennismaking met de buren. Zo ook voor Richard Bogaards en Marije Blijdorp die vanuit Breda naar Rijsbergen gaan verhuizen. "We wilden graag groter wonen. En eigenlijk kwamen we per toeval uit bij dit project." Een van hun buurtgenoten wordt Gideon van Haasteren. De keuze voor het nieuwbouwproject was voor hem niet moeilijk. "Ik kom uit Etten-Leur, dus Rijsbergen is sowieso dichtbij. Maar het was vooral de landelijke stijl die ons aansprak. Bovendien heb je nu meer huis voor hetzelfde geld dan dat ik er in Etten-Leur voor zou moeten betalen." Voor De Groene Kamers sloegen projectontwikkelaars Maas-Jacobs en Somnium de handen ineen.

Geen toeval
Het is geen toeval dat deze nieuwe bewoners van buiten de gemeente Zundert komen. Volgens Wijnand van der Velden van Somnium is meer dan de helft van de kopers afkomstig uit de randgemeenten. "Het landelijke trekt aan, denk ik. En de aanblik. Er is bewust voor een zogeheten 'Belgische Stijl' gekozen, veel kleur dus, en de huizen hebben diepe achtertuinen." Somnium werkte al eerder samen met Maas-Jacobs in met name de regio's Steenbergen en Oosterhout. "Je ziet op deze manier dat de kwaliteit van wonen in Rijsbergen wordt herkend", vertelt Van der Velden even later in zijn speech. "Toch zijn er nog enkele kavels te koop."

Nadrukkelijke wens

Het project heette eerst zelfs Rijsbergen-Noord. Die naam liet men echter varen. Er wordt gekozen voor De Groene Kamers, wat slaat op de groene, landelijke omgeving waar de wijk in komt te liggen. Maar ook de uitstraling die de wijk krijgt. Volgens wethouder Johan de Beer een nadrukkelijke wens van de gemeenteraad, die opmerkte dat er te weinig groen in de gemeente zou zijn. Het groenbeleid was enigszins verdord door de crisis. "Maar De Groene Kamers krijgt een maximaal groene uitstraling. En over een paar jaar is dit een prachtige woonsituatie." De nieuwe bewoners hoeven in ieder geval geen paar jaar te wachten voordat ze er kunnen gaan wonen. Over een jaar zullen de eerste woningen naar verwachting worden opgeleverd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief