Foto: Addo Sprangers

Gemeenteraadsverkiezingen officieel van start

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - De stembureaus hebben hun deuren geopend. Op elf plekken in de gemeente Zundert kunnen stemgerechtigden vandaag hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In Zundert kunnen stemgerechtigden terecht in het gemeentehuis Zundert aan de Markt 1, de St. Annaschool  aan de Berkenlaan 156-158, het Thebe-gebouw aan de Beukenlaan 5, De Willaert aan deBurgemeester Manderslaan 53 en tenniscentrum De Leeuwerik aan de Leeuwerikstraat 27. In Klein Zundert is het stembureau ondergebracht in  Ouderencentrum Levenslust aan de Klein Zundertseweg 60. Kiezers in Wernhout kunnen terecht bij het stembureau in gemeenschapshuis Wierenbos aan de Diepstraat 12, voor de kiezers in Achtmaal is dit gemeenschapshuis 't Gouwe Hart aan de Van den Berghstraat 2a. In Rijsbergen ten slotte zijn drie stembureaus, en wel in Dorpshuis Amarant aan het  Leijakkerplein 3, Koutershof (bibliotheek) aan Koutershof 6  en de Rijserf aan Rijserf 1.

Deelnemers

Om 21.00 uur sluiten de deuren (in De Leeuwerik om 20.00 uur) en begint het tellen van de stemmen. Welke politici gaan de komende vier jaar Zundert leiden? Aan de gemeenteraadsverkiezingen van Zundert doen zeven politieke partijen mee. De deelnemende partijen zijn CDA, Dorpsbelangen, VVD, OPZ, Ondernemend Platteland, D66 en Lokaal Perspectief.

Officiële uitslag

De voorzitter van het centraal stembureau, burgemeester Leny Poppe-de Looff, maakt bekend dat op vrijdag 23 maart om 10.00 uur een openbare zitting van het centraal stembureau plaatsvindt. Op dat moment wordt de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart bekendgemaakt. Deze zitting is openbaar, voor iedereen toegankelijk, en vindt plaats in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Zundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief